Sport

Emma Răducanu, distrusă la ultimul turneu înainte de Australian Open 2022. Nu a rezistat nicio oră pe teren. Video

Campioană surprizător la US Open, Emma Răducanu a început dezastruos anul și a pierdut categoric la WTA Sydney, ultimul turneu înainte de Australian Open 2022.
11.01.2022 | 13:16
Emma Raducanu distrusa la ultimul turneu inainte de Australian Open 2022 Nu a rezistat nicio ora pe teren Video
Campioană surprizător la US Open, Emma Răducanu a început dezastruos anul și a pierdut categoric la WTA Sydney, ultimul turneu înainte de Australian Open 2022. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Jucătoarea britanică ar fi trebuit să înceapă sezonul la Melbourne Summer Set 2, însă a fost testată pozitiv la Covid-19 și a fost nevoită să se retragă.

Deși se vindecase de coronavirus înaintea turneului din prima săptămână a anului, ea a luat această decizie considerând că nu este aptă din punct de vedere fizic.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, formă groaznică înainte de Australian Open 2022

Astfel, singurul turneu care i-a rămas Emmei Răducanu înainte de Australian Open 2022 a fost WTA Sydney, acolo unde spera să meargă câteva tururi pentru a avea meciuri în picioare înainte de primul Grand Slam al anului.

Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Inițial, britanica trebuia să o întâlnească în primul tur pe Iga Swiatek, locul 8 WTA și cap de serie numărul 6, dar poloneza a renunțat să mai participe la Sydney, după ce săptămâna trecută a făcut semifinale la Adelaide.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, tot tabloul a fost modificat și Emma Răducanu a fost trimisă să o întâlnească pe Elena Rybakina din Kazahstan, locul 13 WTA și care a devenit cap de serie numărul 9, dar această schimbare nu a fost deloc de bun augur pentru campioana de la US Open.

A scăpat ca prin minune de o rușine istorică

Emma Răducanu a arătat un joc modest și o condiție fizică precară, iar victoria Elenei Rybakina în aceste condiții nu este deloc surprinzătoare. Însă, scorul este cu adevărat șocant. Britanica a câștigat un singur game și a cedat cu 0-6, 1-6, în doar 54 de minute.

ADVERTISEMENT

Sportiva din Marea Britanie nu a avut nici măcar o minge de break, și-a pierdut de cinci ori serviciul și singurul moment bun a fost în setul secund, la 0-3, când a trecut unicul game pe tabelă. De altfel, ea a afișat și un zâmbet larg după aceea, fiind parcă mulțumit că a scăpat de un ”bagel”.

Pentru jucătoarea cu tată român urmează Australian Open, acolo unde casele de pariuri au pus-o printre marile favorite, dar forma arătată la meciul cu Elena Rybakina ar putea să o dea mult înapoi și în calculele hârtiei.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, campioană la contracte publicitare

Deși a surprins plăcut prin performanța realizată la US Open și a devenit o adevărată celebritate, Pam Shriver, multiplă campioană de Grand Slam, nu crede că Emma Răducanu poate progresa mai mult și este de părere că victoria sa din toamnă a fost anormală.

Ofertele publicitare au curs pe bandă rulantă pentru Emma Răducanu, iar  cea mai recentă propunere a venit de la gigantul de telecomunicații Vodafone. Negocierile au durat câteva săptămâni, dar, până la urmă, jucătoarea și-a pus semnătura pe contract.

Se pare că înțelegerea a fost încheiată pentru suma de 3 milioane de lire sterline pe an, dar anunțul oficial va fi făcut în februarie, după ce se va încheia primul turneu de Mare Șlem al anului 2022, Australian Open, care începe pe 17 ianuarie și durează două săptămâni.

ADVERTISEMENT