Sport

Emma Răducanu – Bianca Andreescu 2-6, 1-2, în turul 1 de la WTA Roma 2022. Britanica s-a retras din cauza unei accidentări

Emma Răducanu şi Bianca Andreescu s-au duelat în turul 1 de la WTA Roma 2022, la prima confruntare directă. Jucătoarea din Canada a obţinut calificarea după ce britanica s-a retras.
10.05.2022 | 20:19
Emma Raducanu  Bianca Andreescu 26 12 in turul 1 de la WTA Roma 2022 Britanica sa retras din cauza unei accidentari
Emma Răducanu s-a retras în setul al doilea din meciul cu Bianca Andreescu
ADVERTISEMENT
10-05-2022
17:15

Bianca Andreescu a învins-o pe Emma Răducanu

Bianca Andreescu a câştigat meciul cu Emma Răducanu, după ce britanica s-a retras atunci când era condusă, scor 2-6, 1-2. Sportiva de 19 ani a acuzat probleme la spate şi nu a mai putut continua partida din turul 1 de la WTA Roma 2022.

În turul 2, Bianca Andreescu se va duela cu Nuria Párrizas Díaz. Iberica a intrat pe tabloul principal ca Lucky Loser şi a învins-o, în primul tur, pe Sara Sorribes Tormo.

Pentru calificarea în turul 2, Bianca Andreescu a primit 60 de puncte WTA şi 13.176 de euro. În aceste condiţii, jucătoarea din Canada a urcat până pe locul 83 în clasamentul WTA.

WTA Roma 2022 programează marţi, după ora 17:30, meciul dintre Emma Răducanu şi Bianca Andreescu, în turul 1. Campioana en-titre de la US Open se va duela cu jucătoarea care a câştigat acelaşi trofeu, tot după un parcurs surprinzător, în 2019.

Emma Răducanu şi Bianca Andreescu sunt legate de patru coincidenţe înainte de meciul din turul 1 de la WTA Roma 2022

În primul rând, ambele jucătoarea s-au născut în provincia Ontario (Canada), însă familia Emmei Răducanu s-a mutat în Anglia când sportiva avea 2 ani, în 2004. Bianca Andreescu este din Mississauga, în timp ce jucătoarea britanică s-a născut în Toronto.

ADVERTISEMENT

Ambii părinţi ai Biancăi Andreescu sunt români şi au emigrat, în Canada, în 1994. După naşterea jucătoarei, familia a revenit în România, în 2008, când sportiva avea 8 ani, dar s-a întors în Canada destul de repede. De cealaltă parte, tatăl Emmei este român şi mama din China, iar familia a venit în România doar în vizită la bunica jucătoarei, care locuieşte în Bucureşti.

În 2019, la 19 ani, Bianca Andreescu reuşea o mare surpriză în finala US Open şi o învingea pe Serena Williams în finală, scor 6-3, 7-5. Jucătoarea din Canada era cap de serie numărul 15, astfel că succesul nu a venit de nicăieri. Doi ani mai târziu, în 2021, Emma Răducanu începea turneul de la New York în calificări şi se oprea doar după decernarea trofeului, în urma unei victorii în două seturi la Leylah Fernandez. Britanica avea 18 ani şi provoca una dintre cele mai mari surprize din istoria tenisului.

ADVERTISEMENT

După succesul de la US Open, atât Bianca Andreescu, cât şi Emma Răducanu au avut mari probleme. Canadianca a lipsit 15 luni din cauza accientărilor, iar rezultatele, de la revenirea pe teren, au fost modeste. De asemenea, în 2022, Bianca a ratat turneele din perioada ianuarie-aprilie, din cauza problemelor medicale. Emma Răducanu a fost ferită de accidentări, însă a avut parte de rezultate slabe, cu multe eliminări în primele tururi.

  • 12 este locul ocupat de Emma Răducanu în clasamentul WTA
  • 90 este locul ocupat de Bianca Răducanu în clasamentul WTA
ADVERTISEMENT

Ce spune Bianca Andreescu despre coincidenţele dintre cele două

Înaintea meciului direct de marţi, Bianca Andreescu a vorbit despre coincidenţele cu Emma Răducanu, însă jucătoarea din Canada a susţint că nu le bagă prea mult în seamă.

“M-am gândit la toate aceste paralele, dar nu o iau razna. Sunt doar nişte coincidenţe stranii, atât. Am spus că îmi doresc s-o întâlnesc pe teren şi acum mi s-a îndeplinit dorinţa”, a spus Bianca Andreescu.

ADVERTISEMENT

În 2021, când Emma Răducanu cucerea trofeul la US Open, Bianca Andreescu a părăsit turneul în optimile de finală şi a urmărit parcursul britanicei spre marele succes.

“Am urmărit-o când a câştigat US Open şi am foarte bucuroasă, mai ales că victoria a venit la o vârstă apropiată de a mea. Este o jucătoare bună şi abia aştept să facem un meci bun”, a mai declarat sportiva din Canada.

ADVERTISEMENT