Sport

Boris Becker este îngrijorat de viitorul Emmei Răducanu. De ce are nevoie britanica pentru a reveni in top?

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu și-a făcut public programul după eliminarea în turul 2 la Australian Open, dar fostul jucător german Boris Becker consideră că procedează greșit.
24.01.2022 | 21:39
Boris Becker este ingrijorat de viitorul Emmei Raducanu De ce are nevoie britanica pentru a reveni in top
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, aflată pe locul 18 mondial, dar cu șanse reale de a ajunge pe poziția a 14-a după Australian Open, a anunțat că primul turneu la care va participa după cel de Mare Șlem este la Indian Wells.

Boris Becker rămâne un fan al Emmei Răducanu

Jucătoarea a explicat că a luat această decizie deoarece pregătirea de dinaintea sezonului i-a fost afectată după ce s-a infectat cu Covid-19 și vrea să stea mai mult timp pe terenul de antrenament.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător german de tenis Boris Becker nu este convins că britanica procedează bine. „Rămân un mare fan al Emmei Răducanu și sunt în continuare convins că, pe termen lung, ea are tot ce îi trebuie pentru a fi o multiplă câștigătoare de titluri majore și un adevărat superstar”, a scris el în editorialul său pentru Daily Mail, conform thesun.co.uk.

Boris Becker este îngrijorat de atitudinea Emmei Răducanu

După care fostul jucător, deținător a șase turnee de Mare Șlem, a continuat. „Pregătirile ei pentru Australian Open au fost întrerupte și, după înfrângerea din turul doi, a sugerat că ar putea să se întoarcă pe terenul de antrenament și să se pregătească suplimentar pentru a se pune la punct.

ADVERTISEMENT

Acest lucru mă îngrijorează puțin, pentru că ceea ce are ea nevoie – atât pentru a se îmbunătăți fizic, cât și pentru a deveni o jucătoare mai bună – este să joace mai multe turnee, nu mai puține.

Pe scurt, ar trebui să plănuiască să aibe un program încărcat, să se arunce în circuitul WTA și să participe la toate competițiile, mai mici sau mijlocii, care alcătuiesc cea mai mare parte a sezonului.

ADVERTISEMENT

Să uite pentru o vreme de Marele Șlem și de ceea ce s-a întâmplat anul trecut (n.r. – Emma Răducanu s-a impus la US Open). Ceea ce are nevoie este să acumuleze o mare experiență și să realizeze că nu există nici un substitut pentru meciuri.

Tocmai meciurile sunt ceea ce o vor face să se acomodeze în tenis și îi vor oferi cunoștințele pentru a concura bine la turneele majore”, a mai scris Boris Becker.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu va juca sigur la Indian Wells, la începutul lunii martie

Emma Răducanu ar fi dorit să aibă un parcurs cât mai lung la Australian Open, primul ei turneu major după ce s-a impus pe 11 septembrie 2021 la US Open. Numai că pregătirea ei pentru AO 2022 a fost întreruptă de infectarea cu Covid-19.

După o victorie muncită în primul tur, în fața americancei Sloane Stephens, britanica a fost învinsă de muntenegreana Danka Kovinic în runda a doua și a părăsit competiția.

Ulterior, Răducanu a dezvăluit că a fost împotriva sfaturilor unora dintre membrii echipei sale de a continua meciul, în contextul în care avea probleme în palma dreaptă, cea în care ține racheta.

Totodată, Emma a mai precizat că nu știe dacă va mai juca la vreun turneu înainte de Indian Wells, programat între 9 și 20 martie, deoarece vrea să se pegătească intens timp de câteva săptămâni, pentru a recupera pregătirea pierdută din cauza infectării cu Covid-19.

Emma Răducanu și-ar putea schimba stilul de joc în viitor, pentru a-și surprinde adversarele

Chiar dacă a pierdut în fața lui Kovinic, meci în care a fost forțată să-și schimbe stilul de joc pentru a se adapta accidentării de la mână, Răducanu crede că și această experiență îi va fi de folos.

Cu siguranță cred că varietatea ajută. Cred că unele dintre fete nu s-au obișnuit cu asta. Acesta a fost probabil un element de surpriză pentru Danka Kovinic, care nu se aștepta să lovesc mingera atât de încet (n.r. – pe toată durata setului 2, Emma a lovit cu forhandul numai slice).

A fost destul de eficient, așa că pot combina asta cu stilul meu de joc agresiv și cred că ar fi o soluție foarte bună și periculoasă în viitor”, a mai declarat Răducanu.

ADVERTISEMENT