Sport

Emma Răducanu, ce lovitură! Campanie publicitară de 7 milioane de euro, alături de superstarurile din Premier League. Video

Emma Răducanu continuă să fie pe val după ce a câștigat US Open. Jucătoarea de 18 ani este protagonista unei campanii publicitare de 7 milioane de euro.
04.11.2021 | 14:32
Emma Raducanu ce lovitura Campanie publicitara de 7 milioane de euro alaturi de superstarurile din Premier League Video
Emma Răducanu, ce lovitură! Campanie publicitară de 7 milioane de euro, alături de superstarurile lui Chelsea și Manchester City. FOTO: Twitter Emma Răducanu
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu nu are timp de respiro. După ce a jucat pentru prima dată în România, la WTA Transylvania Open, a 21-a jucătoare a lumii face parte dintr-o campanie destinată sărbătorilor de iarnă.

Spotul publicitar este pentru cel mai important lanț de echipament sportiv din Marea Britanie, „Sports Direct”, fondat de fostul șef de la Newcastle, Mike Ashley.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, spot publicitar de 7 milioane de euro, alături de vedetele din Premier League

Emma Răducanu nu este singurul star al reclamei. Împreună cu jucătoarea britanică de tenis joacă și alte nume uriașe din sportul englez, cum ar fi Jack Grealish, Declan Rice, Jordan Pickford sau atletele Katarina Johnson-Thompson și Jessica Ennis-Hill.

Conform jurnaliștilor de la Daily Mail, aceasta este cea mai scumpă reclamă de Crăciun care a fost realizată vreodată în Regatul Unit al Marii Britanii. Spotul costă nu mai puțin de 7 milioane de euro!

ADVERTISEMENT

Reclama este una amuzantă, menită să aducă bună dispoziție odată cu sosirea Crăciunului. Jucătoarea cu origini românești se află pe câmpul unei lupte cu bulgări de zăpadă, îmbrăcată, evident, în echipamentul de tenis, marca Nike.

Emma Răducanu, comparată cu Serena Williams și Steffi Graf

Campioana de la US Open 2021 poate deveni una dintre cele mai bogate jucătoare de tenis din istorie datorită marketingului. Un cunoscut specialist în relații publice din Marea Britanie, Mark Borkowski, crede că jucătoarea în vârstă de 18 ani poate încasa sume halucinante de bani dacă se va menține la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

„Dacă va câștiga turnee de Grand Slam, aș pune-o lângă Serena Williams și Steffi Graf ca potențial comercial. Aș îndrăzni să o numeesc „billion-dollar girl” (n.r. – fata de un miliard de dolari).

Dar pentru asta e nevoie de multă constanță, nu poți să dai o singură lovitură, la un turneu, apoi să dispari”, a spus Borkowski.

ADVERTISEMENT

Momentan, Emma Răducanu are două contracte de sponsorizare cu două dintre cele mai tari brand-uri când vine vorba de tenis: firma americană de echipament sportiv, Nike, și de Wilson, brand-ul care îi furnizează rachetele.

Înțelegerile sunt semnate pe o perioadă de un an de zile și împreună valorează aproximativ 120 de mii de euro. Având în vedere succesul Emmei, e de așteptat ca sumele încasate din următoarele contracte să fie mult mai consistente.

Dior și Tiffany & Co sunt alte două companii uriașe cu care are contract noua stea a tenisului feminin.

ADVERTISEMENT