Sport

Emma Răducanu, criticată pentru decizia luată imediat după victoria din finala US Open 2021: “Total greșită! Nu are niciun sens”

Emma Răducanu și-a schimbat antrenorul alături de care a câștigat US Open 2021, decizie de neînțeles în Marea Britanie.
16.10.2021 | 11:24
Emma Raducanu criticata pentru decizia luata imediat dupa victoria din finala US Open 2021 Total gresita Nu are niciun sens
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu este campioana surpriză de la US Open, unde a câștigat primul ei titlu de Grand Slam, la doar 18 ani. Poate chiar la fel de surprinzătoare a fost decizia de a renunța la serviciile antrenorului Andrew Richardson, cel care a condus-o spre succesul de la Flushing Meadows.

John Lloyd, antrenor britanic, se arată total bulversat de a-l demite pe Richardson. Într-un editorial pentru Daily Mail, acesta își exprimă convingerea că părinții Emmei sunt cei care au luat această decizie eronată.

ADVERTISEMENT

Am auzit lucruri minunate despre ea înainte de saltul făcut la Wimbledon. Nigel Sears, fostul ei antrenor, a spus că această tânără domnișoară era specială. De fiecare dată când aud așa ceva, prima întrebare este legată de mentalul ei, apoi despre părinți. Tenisul poate fi dificil dacă vrei să-l străbați de singur.

Iar Emma a aflat deja cât de dur poate fi, după eșecul la Indian Wells, primul ei meci după victoria la US Open. Este o lume dificilă, dar părinții o susțin și o vor proteja până vor fi prea bătrâni să mai facă asta, iar Emma va fi nevoită să ia deciziile de una singură”, a mai scris el în editorialul pentru pentru dailymail.co.uk.

ADVERTISEMENT

Este greu de crezut că Emma Răducanu a luat această decizie

Fostul antrenor britanic se teme ca părinții să nu ia decizii care să afecteze cariera Emmei. „Deci prima mea reacție când am auzit că l-a concediat pe antrenorul Andrew Richardson a fost că nu a făcut un lucru bun.

Andrew a fost eliberat din funcție după una dintre cele mai frumoase povești din toate timpurile care au avut loc la US Open. Îmi este greu să cred că Emma a luat această decizie.

ADVERTISEMENT

M-am uitat la felul în care Emma a sărbătorit victoria de la Flushing Meadows, alături de Richardson și de echipa ei și cât de fericiți erau. Emma a declarat că este cel mai frumos moment al carierei ei. Iar după trei săptămâni, relația s-a încheiat”, susține Lloyd.

Dacă aș fi fost în locul lui, aș fi întrebat-o: ‘Ce altceva aș fi putut face?’. Da, a fost un aranjament temporar, dar tocmai ați realizat cea mai mare suspriză din istoria US Open. Ai câștigat un Grand Slam cu această echipă. De ce să o schimbi? De ce nu-i dai câteva luni?”, este nedumerit fostul antrenor.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu va regreta deciziile, dar să nu fie prea târziu

Relația dintre un jucător și antrenor este una intimă. Trebuie să existe un nivel mare de încredere. Antrenorul trebuie să știe totul despre tine: cum te simțiți, obiceiurile, personalitatea, zilele bune și rele. Emma s-a adaptat bine cu doi antrenori, dar amândurora le-a spus să plece”, mai precizează Lloyd.

Iar, în final, tehnicianul îi dă câteva sfaturi Emmei: „Există un program nu foarte încărcat până la finalul anului. De ce nu îl folosiți ca să vedeți dacă puteți progresa în relația pe care o aveți? Dacă nu se poate, OK, ‘schimbați piesele’.

Rămân la ideea că această decizie nu a fost luată de o persoană cu experiența ei. Este total greșită. Nu are niciun sens. Nu a fost gândită. Părinții lui Emma învață de la zi la zi ce este bine pentru fata lor și, în mod clar, au făcut o treabă foarte până în prezent.

Ea poate câștiga lejer, atât este de valoroasă. Dar va avea nevoie de o oarecare stabilitate. Este încă la început de drum. La un moment dat, va realiza că toate aceste decizii luate acum nu îi fac bine. Dar să nu fie prea târziu”.

ADVERTISEMENT