Sport

Emma Răducanu, decizie radicală luată înainte de Indian Wells: „De atunci trăiesc sub o piatră”

Emma Răducanu s-a calificat în turul al doilea la turneul de la Indian Wells. Jucătoarea de origine română a luat o decizie radicală pentru a reveni în top.
10.03.2023 | 22:24
Emma Raducanu decizie radicala luata inainte de Indian Wells De atunci traiesc sub o piatra
0 titluri a câștigat Emma Răducanu după triumful de la US Open din 2021. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu e în cădere liberă după ce a câștigat US Open, iar sportiva britanică a ajuns pe locul 77 în clasamentul WTA. Acest lucru a făcut-o să își reconsidere pregătirea și modul de a vedea lucrurile.

Emma Răducanu a întors foaia! Ce decizie a luat marea speranță a tenisului mondial

Emma Răducanu a fost extrem de dezamăgită de prestația ei la primul turneu de Grand Slam al anului, când a fost eliminată încă din primul tur. Asta a făcut-o să acționeze: „După Australian Open, mi-am șters WhatsApp și Instagram de pe telefon. De atunci, trăiesc sub o mică piatră.

ADVERTISEMENT

Am simțit că în anumite momente e mai bine să mă concentrez doar pe mine și am fost mulțumită de viața mea, fără aceste rețele sociale”, și-a explicat decizia.

Emma Răducanu: „Cred că negativitatea este o parte din social media”

Emma Răducanu s-a maturizat și nu se mai lasă afectată de orice:  „Am învățat că indiferent ce faci, dacă e bine sau rău, sunt oameni care vor fi împotriva ta. Cred că negativitatea este o parte din social media. Acum nu mă mai afectează atât de mult, pentru că nu mai permit eu să mă afecteze. Mi-e foarte bine așa”.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a trecut prin momente dificile înainte de meciul cu muntenegreanca Danka Kovinic (62 WTA), scor 6-2, 6-3: „Sincer, nu m-am simțit bine înaintea meciului, m-am hotărât să joc cu 20 de minute înainte.

Cu doar două minute înainte de meci, dormeam în camera de tratament. Sunt mândră că am ieșit pe teren și am câștigat”.

ADVERTISEMENT

 Cu cine va juca Emma Răducanu în turul doi la Indian Wells

Emma Răducanu va întâlni în turul doi la Indian Wells pe poloneza Magda Linette (locul 21 WTA), însă pleacă cu a doua șansă. Partida se va disputa în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Numărul 77 mondial a recunoscut că era distrasă de comentariile pe care fanii i le lăsau pe conturile de socializare, iar cariera ei a luat-o la vale din 2021 și nu a mai reușit să câștige niciun trofeu.

ADVERTISEMENT

După ce a câștigat US Open, Emma Rădcanu intrase în top zece WTA, însă faima, contractele de milioane de euro au copleșit-o pe jucătoarea din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT