Sport

Emma Răducanu, victorie entuziasmantă cu Magda Linette. Ce adversar ar putea întâlni în turul 3 la Indian Wells

La primul său meci în 50 de zile, Emma Răducanu a învins-o pe muntenegreanca Danka Kovinic, scor 6-2, 6-3, în doar 82 de minute de joc, în primul tur la Indian Wells.
12.03.2023 | 10:49
Emma Raducanu victorie entuziasmanta cu Magda Linette Ce adversar ar putea intalni in turul 3 la Indian Wells
Emma Răducanu (20 de ani, locul 77 WTA) a debutat cu dreptul în turneul de la Indian Wells. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
12-03-2023
08:59

Emma Răducanu s-a calificat în turul 3 la Indian Wells

Emma Răducanu e în revenire de formă și s-a calificat în turul al treilea la Indian Wells, după o victorie în două seturi împotriva polonezi Magda Linette, scor 7-6, 6-2. 

În turul al treilea, jucătoarea de origine română va juca împotriva câștigătoarei dintre Katerina Siniakova (45 WTA) și Beatriz Haddad Maia (13 WTA).

La turneul WTA 1000 de la Indian Wells, Emma Răducanu a revenit în circuit după aproape două luni de absență. Și a făcut-o cu un succes obținut în numai 82 de minute, 6-2, 6-3 cu muntenegreanca Danka Kovinic.

Emma Răducanu a șocat pe toată lumea la Indian Wells: ”Cu doar două minute înainte meci, dormeam în camera de tratament”

După un 2022 marcat de o mulțime de accidentări, Emma Răducanu nu a avut mai mult noroc nici în startul lui 2023. Problemele medicale au obligat-o să joace doar patru meciuri competitive.

ADVERTISEMENT

Iar acestea au pus sub semnul întrebării și prezența la Indian Wells. ”Aceeași problemă pe care am avut-o anul trecut (n.r. la încheietura mâinii drepte) a început să reapară.

Așa că încerc să fiu cât mai precaută. Sunt multe momente în care ești obligat să treci și peste durere atunci când joci tenis.

ADVERTISEMENT

Și este doar o chestiune de cât de mult poți accepta. Voi face tot ce pot pentru a fi prezentă pe teren la ora meciului”, mărturisea britanica înaintea startului turneului.

Poate tocmai de aceea, atunci când nu a apărut pe teren pentru încălzire înaintea partidei cu Danka Kovinic, au existat temeri că va declara din nou forfait.

ADVERTISEMENT

Însă în cele din urmă Emma a apărut de la vestiare. Și, după un start ratat, în care a fost condusă cu 2-0, și-a impus jocul și a câștigat setul cu 6-2. Iar mai apoi și pe cel secund, cu 6-3.

După joc, Răducanu avea să lămurească lucrurile și în ceea ce privește întârzierea. ”Sincer, nu m-am simțit bine înaintea meciului. M-am hotărât să joc cu 20 de minute înainte.

ADVERTISEMENT

Cu doar două minute înainte meci, dormeam în camera de tratament. Sunt mândră că am ieșit pe teren și am câștigat”, a declarat Emma.

O dezvăluire care a stârnit o mulțime de comentarii pe rețelele de socializare. ”Dormea.’ Fetița chiar a mers direct pe teren, trăgând acele lovituri și l-a lăsat pe Dumnezeul tenisului să facă restul”, a scris, spre exemplu, un utilizator pe Twitter.

ADVERTISEMENT