Sport

Emma Răducanu, după înfrângerea din turul 2 la WTA Linz. ”Am nevoie să mă deconectez de la tenis”

Emma Răducanu a încheiat sezonul cu o înfrângere, în turul 2 la Linz, ultimul turneu din agenda sportivei de 18 ani. Britanica va lua o pauză de tenis.
10.11.2021 | 12:57
Emma Raducanu dupa infrangerea din turul 2 la WTA Linz Am nevoie sa ma deconectez de la tenis
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a apărut de nicăieri în lumina reflectoarelor tenisului mondial. A câștigat US Open după un parcurs impresionant, dar n-a mai confirmat în următoarele turnee.

La ultima apariție din acest sezon britanica a fost învinsă de chinezoaica Xinyu Wang, scor 1-6, 7-6, 5-7. La finalul unui meci epuizant, Răducanu a mărturisit că în perioada următoare se va deconecta de la tenis.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu: ”N-am mai fost în vacanță de 7 ani”

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu este la doar 18 ani una dintre cele mai în vogă sportive ale planetei. Succesul impresionant de la Flushing Meadows, fără set pierdut, a impresionat o lume întreagă.

A urmat iminenta presiune mediatică și sportiva nu a mai reușit vreo performanță notabilă în ultimele turnee la care a participat. Upper Ladies Austria Linz 2021 a fost ultimul turneu din calendarul jucătoarei de 18 ani.

ADVERTISEMENT

A jucat un singur meci, cu Xinyu Wang (numărul 106 mondial), pe care l-a pierdut după mai bine de două ore și jumătate. La conferința de presă, Emma Răducanu a oferit și o posibilă explicație a uzurii fizice și psihice la care a ajuns.

”Nu am mai mers într-o vacanță de 7 ani. Țin minte că ultima vacanță a fost un weekend prelungit în Elveția, alături de părinții mei.

ADVERTISEMENT

Sper să pot să fac ceva similar acum, pentru că am nevoie să mă deconectez de la tenis, timp de câteva zile”, a spus jucătoarea la ultima apariție din acest an în fața jurnaliștilor.

Mulțumită de ce s-a întâmplat în 2021, Emma Răducanu promite noi succese în 2022

Tânăra sportivă din Marea Britanie nu are motive să fie îngrijorată pentru finalul de sezon mai puțin bun pe care l-a avut. Evoluțiile de la Roland Garros și, mai ales, succesul de la US Open, sunt motive suficiente să o îndreptățească să viseze la noi rezultate importante.

ADVERTISEMENT

”Tot ce mi s-a întâmplat în acest sezon a fost o mare surpriză pentru mine. Știu că sunt mulți oameni care comentează despre ce fac sau nu fac, dar mai știu că trebuie să îmi păstrez concentrarea și să am în jurul meu un cerc restrâns de oameni, în care am încredere.

Părinții mei vor fi cheia pentru a rămâne cu picioarele pe pământ și sunt persoanele care exercită o influență bună asupra mea, prevenind ca spusele altora să mă afecteze.

Vreau să fiu pregătită mental pentru a înfrunta ambițiile pre-sezonului. Voi fi foarte înfometată după victorii și motivată să continui să joc bine”, a mai spus Emma Răducanu.

ADVERTISEMENT