Sport

Emma Răducanu, elogiată de presa din întreaga lume pentru parcursul de la US Open

Britanica de 18 ani, Emma Răducanu, a stârnit un val uriaș de reacții în presa internațională grație evoluțiilor de la US Open, unde va juca prima finală de Ggrand Slam a carierei.
10.09.2021 | 12:39
Emma Raducanu elogiata de presa din intreaga lume pentru parcursul de la US Open
ADVERTISEMENT

Pornită în cursa spre glorie tocmai din calificări, Emma Răducanu ține prima pagină a principalelor publicații din lume și a jurnalelor de știri din prime time.

Britanica cu origini românești s-a calificat în finala US Open fără să piardă vreun set în cele nouă meciuri jucat pe arenele din complexul sportiv Flushing Meadows –Corona Park din New York.

ADVERTISEMENT

”Emma Răducanu ne-a luat toată răsuflarea”

Jurnaliștii străini se întrec în elogii aduse tinerei jucătoare care a început turneul de peste ocean pe poziția 150 în clasamentul WTA, dar care de luni va ocupa, cel puțin, locul 32.

În corespondența sa de la New York, jurnalistul BBC, Russell Fuller a spus despre Emma Răducanu că evoluțiile ei par ireale.

ADVERTISEMENT

”Emma Raducanu face ca atingerea unei finale de Grand Slam să arate incredibil de ușor. Te gândești la jucătorii care de la Virginia Wade în 1977 au încercat să ajungă într-o finală de Grand Slam pentru Marea Britanie.

Johanna Konta s-a apropiat foarte mult la French Open în 2019 și Jo Durie, de asemenea, semifinalistă în SUA.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Emma Raducanu a făcut-o la cea de-a doua încercare de Grand Slam și ne-a luat toată răsuflarea cu modul în care a jucat de-a lungul acestui turneu. Nu pare real”, a spus Russell Fuller, pentru sursa citată.

L’Equipe: ”Va fi o finală între adolescenți”

Emma Răducanu (18 ani) o va înfrunta în ultimul act al turneului de la Flushing Meadows pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani), iar cotidianul francez L’Equipe a acordat spații ample acestui eveniment.

ADVERTISEMENT

”Va fi o finală între adolescenți la US Open. La doar două ore după calificarea lui Leylah Fernandez, Emma Raducanu și-a asigurat și ea prezența în finală, joi seară”, notează prestigiosul cotidian sportiv din Hexagon.

Mundo Deportivo a insistat pe faptul că britanica s-a calificat în finală nu doar pornind din calificări, ci  și fără să piardă vreun set în cele nouă jocuri disputate.

”Emma Răducanu, care nu a pierdut niciun set de când a început turneul, devine primul finalist de la US Open, care ajunge în marea finală după ce a început din calificări.

De asemenea, ea devine cea mai tânără jucătoare de tenis care dispută o finală de Grand Slam de la rusoaica Maria Sharapova care a câștigat Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani”, titrează Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT