Sport

Va participa Emma Răducanu la un turneu în România?! Ce invitaţie a primit: ”O aşteptăm cu braţele deschise”

Proaspăt campioană la Flushing Meadows Emma Răducanu este așteptată la Cluj-Napoca, la Transylvania Open, programat la sfârșitul lunii octombrie.
13.09.2021 | 18:26
Va participa Emma Raducanu la un turneu in Romania Ce invitatie a primit O asteptam cu bratele deschise
Emma Răducanu. Foto: Wimbledon.org
ADVERTISEMENT

Născută din tată român și mamă chinezoaică, Emma Răducanu are o mulțime de fani în țara noastră, iar organizatorii Transylvania Open, al doilea turneu din circuitul WTA găzduit de Cluj-Napoca, încearcă să profite de notorietatea câștigătoarei Openului american.

Emma Răducanu a devenit la sfârșitul săptămânii trecute cea mai tânără câștigătoare a turneului de la Flushing Meadows și totodată prima sportivă care a intrat în competiție din calificări și a câștiga trofeul pus în joc.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu ar putea avea nevoie de punctele de la Cluj

Succesul fantastic al britanicei Emma Răducanu la US Open este aplaudat și comentat de presa internațională și de foști mari sportivi. Sportiva de 18 ani se situează în acest moment pe locul 23 în clasamentul mondial și pe locul 14 în clasamentul Race, în baza căruia se obțin biletele pentru turneul campioanelor.

În acest clasament, WTA Race, cel în care sunt contabilizate exclusiv rezultatele din 2021, Emma Răducanu a avut o ascensiune de 109 locuri. De luni, după actualizarea clasamentului Race, britanica a intrat serios în calcule pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

ADVERTISEMENT

Primele opt jucătoare din clasamentul WTA Race merg la prestigioasa competiție care anul acesta va fi găzduită de Guadalajara (Mexic).

”Incredibilă forța de care a dat dovadă Emma în ultimele săptămâni! Știu ce înseamnă efortul depus de ea, nu e simplu să menții nivelul super bun chiar în fiecare meci.

ADVERTISEMENT

Emma face lucrurile să para simple, dar nu sunt deloc așa. Cel mai mult îmi place cât de sinceră e bucuria ei. 

O așteptăm la Transylvania Open cu brațele deschise! Cred ca România abia asteaptă să o întâlnească și să o aplaude”, a declarat diretorul turneului Transylvania Open, Patrick Ciorcilă, pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Jucătoare de top mondial ar putea evolua la Cluj-Napoca

Cel mai nou turneu din circuitul mondial feminin de tenis profesionist, Transylvania Open, se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada în perioada 25 – 31 octombrie.

Noul turneu de la Cluj va fi din seria WTA250 și se va desfășura indoor, în Sala Polivalentă, pe suprafață hard. La fel ca și la precedentul turneu, Winners Open, organizatorii vor oferi premii în valoare totală de 235.238 de dolari.

La Transylvania Open sunt așteptate mai multe jucătoare de top, întrucât aceasta va fi ultima competiție înainte de Turneul Campioanelor. Fiind o competiție indoor, chiar înaintea turneului WTA Finals de la Guadalajara, care e programat să înceapă pe 1 noiembrie, noul turneul de la Cluj-Napoca ar putea atrage multe jucătoare din partea superioară a clasamentului mondial WTA.

Cel mai probabil, organizatorii vor acorda numeroase wildcard-uri jucătoarelor de Top, implicate în lupta pentru calificarea la Turneul Campioanelor, iar una dintre participantele de la Cluj ar putea fi Simona Halep.

Chiar dacă sportiva din țara noastră a ieșit din Top 10 mondial și nu mai are nicio șansă să evolueze la Turneul Campioanelor, se bucură de foarte multă notorietate la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT