Sport

Emma Răducanu este comparată cu surorile Williams: poate schimba tenisul din Marea Britanie

Președintele Federației Internaționale de Tenis (ITF), David Haggerty, este de părere că jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu (21 WTA) poate urma exemplul surorilor americane Venus și Serena Williams și să transforme tenisul din Marea Britanie.
02.11.2021 | 18:46
Emma Raducanu este comparata cu surorile Williams poate schimba tenisul din Marea Britanie
ADVERTISEMENT

Venus și Serena Williams „au schimbat mult acest sport. Dacă Răducanu poate construi pe un început fantastic călătoria ei în tenis, de ce impactul ei la Wimbledon și pentru Marea Britanie nu poate fi similar?”, s-a întrebat președintele forului mondial într-o discuție cu The Telegraph, citat de eurosport.com.

Presiunea de pe umerii Emmei Răducanu poate aduce recompense uriașe

Așa cum am văzut că s-a întâmplat cu succesul lui Andy Murray la Wimbledon, să evoluezi în ‘propria ta grădină’ îți pune pe umeri o foarte mare presiune, dar în același timp îți poate aduce uriașe recompense, atât pentru sportul din țara ta, dar și pentru tine ca sportiv.

ADVERTISEMENT

Din poziția unui american mândru, am văzut ce impact au avut succesele surorilor Williams la US Open asupra tenisului din State. Au schimbat de-a dreptul sportul, din toate punctele de vedere.

Dacă Răducanu poate construi ceva frumos pe startul fantastic pe care l-a avut în tenis, de ce nu ar putea ea să aibă același impact pentru Marea Britanie cum au avut surorile Williams pentru Statele Unite ale Americii? Cred că e foarte important pentru această țară să-și vadă vedetele jucând la cel mai înalt nivel la Wimbledon“, a mai spus președintele ITF.

ADVERTISEMENT

David Haggerty o vede pe Emma Răducanu câștigând Billie Jean Cup King cu Marea Britanie

Și nu uitați că Marea Britanie nu a câștigat niciodată Billie Jean King Cup”, a adăugat el. „Așadar, din perspectiva ITF, ne-ar plăcea s-o vedem reprezetțând drapelul Marii Britanii la acel eveniment.

Sunt foarte încântat de ceea ce cred că poate însemna pentru ea Marea Britanie. În primul rând, a ajutat la deblocarea unor facilități pentru acest sport. Dacă cineva din Bromley poate trece de la a-și susține examenele o săptămână la a fi în finala unui Grand Slam câteva săptămâni mai târziu – este extraordinar”, a încheiat David Haggerty.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a ajuns în sferturi la Transylvania Open și se pregătește de Linz Open

Răducanu a câștigat turneul de la US Open, după ce a învins-o în finală pe canadianca Leylah Fernandez cu 6-4, 6-3. La doar a doua participare într-un turneu de Mare Șlem, ea a uimit o lume întreagă, fiind prima jucătoare venită din calificări care câștigă un turneu de o asemenea anvergură, fără a ceda set.

Ulterior, Emma s-a impus în primul ei meci din circuitul WTA, prin victoria în fața slovenei Polona Hercog cu 4-6, 7-5, 6-1, în primul tur la Transylvania Open 2021. A urmat victoria cu Ana Bogdan (6-3, 6-4), dar drumul ei la turneul de la Cluj-Napoca s-a oprit în sferturi (2-6, 1-6 cu ucraineanca Marta Kostyuk).

ADVERTISEMENT

În aceste zile ea și-a luat o scurtă pauză, dar va participa la Linz Open, care începe pe 6 noiembrie.

ADVERTISEMENT