Sport

Emma Răducanu, fără antrenor la Cluj! Jucătoarea britanică a surprins pe toată lumea: “Uneori trebuie să te disciplinezi singur!”

Emma Răducanu intră în concurs marți, la Transylvania Open. Jucătoarea din Marea Britanie este fără antrenor la Cluj și în primul tur va evolua împotriva slovenei Polona Hercog.
26.10.2021 | 13:53
Emma Raducanu fara antrenor la Cluj Jucatoarea britanica a surprins pe toata lumea Uneori trebuie sa te disciplinezi singur
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu este pentru prima dată în România și va evolua la Transylvania Open. Jucătoarea din Marea Britanie a avut o ascensiune meteorică în acest an când a reușit să câștige turneul de la US Open.

În schimb, Emma Răducanu nu are deocamdată nici măcar o victorie în turneele WTA de categorie 250, 500 sau 1000. Speră să o obțină pe prima la Cluj, împotriva Polonei Hercog, jucătoare pe care o va întâlni în turul inaugural.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, fără antrenor la Cluj: “Nu este bine să fii dependent de cineva”

Înainte de startul turneului, Emma Răducanu i-a surprins pe toți spunând că nu este bine să fie dependentă de un antrenor, drept urmare nu a venit cu niciun tehnician la Cluj. Ea s-a antrenat alături de preparatorul fizic Will Herbert:

“Nu cred că e bine să fii dependent de un antrenor. Trebuie să fii propriul antrenor, să te disciplinezi singur. Este ceva ce vreau să învăț. Cred că e foarte bine să ai un antrenor, dar pe teren ești pe cont propriu.

ADVERTISEMENT

Acum vreau să învăț să mă antrenez singură. Uneori nu funcționează, așa cum s-a întâmplat la Indian Wells. Dar dacă voi face asta pe termen lung, cred că mă va ajuta în anumite situații.

Am avut mai mulți antrenori de probă în ultima săptămână, inclusiv Esteban (Carril). Cred că voi face un anunț oficial înainte de sezonul 2022 și Australian Open”, a spus Răducanu referitor la noul antrenor.

ADVERTISEMENT

A renunţat la Andrew Richardson după 8 ani de colaborare! Ruptură imediat după victoria de la US Open

Emma Răducanu a renunțat la antrenorul Andrew Richardson imediat după US Open. Despărțirea a fost una surprinzătoare, în condițiile în care cei doi colaborau de 8 ani de zile.

La Transylvania Open, Emma Răducanu s-a antrenat sâmbătă și duminică alături de Gabriela Ruse. Au fost singurele momente în care publicul clujean a putut să o vadă la lucru pe campioana de la US Open.

ADVERTISEMENT

Începând de luni au intrat în vigoare noile restricții anti-COVID, printre care se numără și interzicerea accesului spectatorilor în arenele sportive pe o perioadă de 30 de zile. Chiar dacă fanii au protestat, decizia nu a puttu fi modificată.

Emma Răducanu, alături de Gabriela Ruse
Emma Răducanu, alături de Gabriela Ruse

Emma Răducanu, mesaj în limba română pentru fani: “Iubesc România!”

Emma Răducanu a avut și un mesaj în limba română pentru cei prezenți spunând că îi pare rău că turneul nu va mai fi cu spectatori în tribune:

“Nu pot vorbi în limba română foarte bine, dar voi încerca. Vă mulțumesc foarte mult! Oamenii au fost foarte de treabă cu mine și îmi lipsiți. Iubesc România!”, a spus Emma Răducanu în uralele celor prezenți.

Simona Halep și Emma Răducanu sunt pe aceeași parte de tablou la Transylvania Open. Cele două se pot întâlni într-o eventuală semifinală.

  • 18 ani are Emma Răducanu
  • 23 este locul ocupat de Emma Răducanu în ierarhia WTA

 

ADVERTISEMENT