Sport

Emma Răducanu, în pericol să rateze Australian Open. Jucătoarea britanică a fost depistată cu COVID

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, aflată pe locul 19 WTA, a fost depistată pozitiv cu Covid-19, la un test făcut la Abu Dhabi, astfel că va sta în izolare.
13.12.2021 | 17:23
Emma Raducanu in pericol sa rateze Australian Open Jucatoarea britanica a fost depistata cu COVID
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, jucătoarea care a surprins lumea tenisului după ce a câștigat în luna septembrie US Open venind din calificări, fără să cedeze vreun set, a fost depistată pozitiv cu Covid-19, informează dailymail.co.uk.

Emma Răducanu a intrat în izolare la Abu Dhabi

Ea urma să participe la a 13-a ediție a turneului Mubadala World Tennis Championship, organizat la Abu Dhabi între 16 și 18 decembrie, dar planurile i-au fost date peste cap de un test pozitiv.

ADVERTISEMENT

Abia așteptam să joc în fața fanilor aici, în Abu Dhabi, dar, din păcate, după ce am fost testată pozitiv la Covid-19, va trebui să amân până la următoarea ocazie. Mă izolez conform regulilor și sper că voi putea reveni curând pe teren”, a declarat sportiva.

Ea urma să o întâlnească pe Belinda Bencic, aflată pe locul 23 în lume, dar organizatorii îi vor găsi, în scurt timp elvețiancei o altă adversară.

ADVERTISEMENT

Jucătorii trecuți prin boală nu pot participa la Australian Open

Această retragere îi strică planurile Emmei Răducanu, în ceea ce privește participarea la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, care începe pe 17 ianuarie. Luna trecută, organizatorii au anunțat ce regulile trebuie respectate pentru a fi prezent la Melbourne.

Vor fi acceptaţi doar jucători vaccinaţi sau cu scutire medicală de la vaccinare, nu şi cei trecuţi prin boală şi nevaccinaţi”, se precizează într-un anunț al organizatorilor. Altfel spus, Emma Răducanu nu poate participa la primul turneu de Mare Șlem al anului.

ADVERTISEMENT

Până pe 17 ianuarie, însă, mai sunt 33 de zile, timp în care cei care se ocupă de bunul mers al lucrurilor în statul Victoria, de care aparține orașul Melbourne, pot schimba regulile. Mai ales că liderul clasamentului mondial masculin, Novak Djokovic, încă nu a anunțat dacă este vaccinat sau nu.

Emma Răducanu nu a mai jucat niciun meci oficial din 9 noiembrie

Pe plan sportiv, prezența la competiția din Abu Dhani făcea parte din planul de pregătire în perspectiva primului turneu de Mare Șlem din 2022, Australian Open, care începe pe 17 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Britanica nu a mai jucat niciun meci din 9 noiembrie, când a fost eliminată în turul 2 la Linz de către chinezoaica Wang Xinyu, care s-a impus cu 6-1, 6-7 (0), 7-5. Anterior, ea a fost prezentă la Transylvania Open, unde a ajuns în sferturile de finală, după ce pierduse în primul tur la Indian Wells.

Patru partide oficiale pentru Emma Răducanu în patru luni

Practic, Răducanu are doar patru partide oficiale disputate între US Open 2021 și Australian Open 2022, la care se adaugă și meciul demonstrativ în compania româncei Elena Gabriela Ruse, care a avut loc pe 28 noiembrie, la Royal Albert Hall din Londra.

La începutul anului viitor vor avea loc cinci turnee înainte de Australian Open, dar sunt suprapuse. Practic, Emma nu ar putea juca decât la unul singur, deoarece este greu de crezut că că va putea participa la Adelaide International 1, Melbourne 1 sau Melbourne 2, care se încheie pe 9 ianuarie, și după aia să fie pe tabloul principal la Sydney Tennis Classic sau Adelaide International 2, care începe pe 10 ianuarie.

ADVERTISEMENT