Sport

Emma Răducanu, milionară la doar 18 ani. Câți bani îi aduce victoria de la US Open

Britanica de origine română se va îmbogăți după victoria uriașă de la US Open. În conturi i-ar putea intra nu mai puțin de 100 de milioane de lire sterline, bani obținuți numai din sponsorizări.
12.09.2021 | 10:51
Emma Raducanu milionara la doar 18 ani Cati bani ii aduce victoria de la US Open
Emma Răducanu devine milionară după succesul de la US Open. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu are milioane de motive de bucurie după victoria categorică, 6-4, 6-3, obținută în fața canadiencei Leylah Fernandez, în finala turneului de la US Open. Dincolo de ascensiunea fulminantă în ierarhia mondială – de pe locul 150 până pe 23 WTA – , în conturi îi vor intra automat sume uriașe de bani.

La cei 18 ani ai săi, sportiva britanică de origine română va încasa un cec uriaș, în valoare de 2,5 milioane de euro, dar câștigurile vor fi mult mai mari. Potrivit unui agent sportiv citat de dailymail.uk, acest succes i-ar putea aduce, numai din sponsorizări, peste 100 de milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

De altfel, odată cu parcursul extraordinar de pe hardul american (n.r. este prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam venind din calificări) au început să curgă ofertele din partea marilor companii ale lumii.

Emma Răducanu se îmbogățește la 18 ani. Victoria de la US Open îi aduce sume uriașe

Poate câștiga cu ușurință 100 de milioane de lire sterline sau chiar mai mult. Are avantajul unui public extrem de numeros, din toate colțurile lumii.

ADVERTISEMENT

În plus, este atât de tânără încât nu poate decât să devină și mai bună. Ofertele au început deja să curgă. A reușit cea mai importantă performanță sportivă a momentului. Cerul e limita”, a declarat agentul sportiv pentru sursa citată.

Salt impresionant în clasamentul WTA

Dincolo de aspectul financiar, trebuie spus că Emma Răducanu a bătut recordul celei mai tinere jucătoare care cucerește un turneu de Grand Slam – deținut de Maria Sharapova, încă din 2004 – și a făcut un salt impresionant în ierarhia mondială.

ADVERTISEMENT

Dacă la startul turneului ocupa locul 150, odată cu victoria din finală va ajunge la un total de 2.571 de puncte și va urca până pe 23, depășind, la doar 18 ani, jucătoare precum Serena Williams, Madison Keys, Victoria Azarenka sau Jelena Ostapenko.

Mulțumesc tuturor celor din New York, în primul rând pentru că m-ați făcut să mă simt ca acasă încă de la primul meci, pe care l-am disputat în calificări.

ADVERTISEMENT

Vreau s-o felicit pe Leylah, a jucat extraordinar și a învins jucătoare de top aici! A fost un nivel foarte ridicat și sper să jucăm și alte finale pe viitor.

Am stat trei săptămâni aici și le mulțumesc tuturor celor care au fost lângă mine pentru sprijinul pe care mi l-au acordat. Leylah a jucat un tenis foarte bun, nu a cedat în niciun moment, de aceea a ajuns în finală.

Știam că trebuie să lupt și eu, așa că am rămas foarte concentrată pe ceea ce aveam de făcut, atitudinea contează foarte mult! Viitorul tenisului feminin e extraordinar, fiecare jucătoare are o șansă.

Sper că jucătoarele din noua generație vor putea să calce pe urmele unor mari campioane care au fost aici. Mă bucur mult că Virginia (n.r. Virginia Wade, precedenta jucătoare britanică ce a câștigat un turneu de Grand Slam) este aici, la fel și Tim Henman (n.r. fost mare tenismen britanic)”, a declarat Emma Răducanu imediat după meciul istoric de pe hardul american.

ADVERTISEMENT