Sport

Emma Răducanu nu se regăsește! Sportiva cu origini românești, trimisă la psiholog de o legendă a tenisului: „Are nevoie de ajutor”

Emma Răducanu a avut un an 2022 foarte slab. Fosta campioană de la US Open s-a despărțit și de antrenor, iar o fostă legendă a tenisului susține că are nevoie de ajutor.
06.11.2022 | 10:54
Emma Raducanu nu se regaseste Sportiva cu origini romanesti trimisa la psiholog de o legenda a tenisului Are nevoie de ajutor
Emma Răducanu, sfătuită să apeleze la un psiholog. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu s-a prăbușit în clasament după turneul de la US Open 2022, acolo unde a fost eliminată în primul tur și nu a reușit să își apere punctele câștigate anul trecut. Tenismena cu origini românești a șocat lumea tenisului cu victoria din 2021 de la US Open.

Emma Răducanu, sezon 2022 sub așteptări

Emma Răducanu a „explodat” la US Open 2021, atunci când a obținut primul titlu de Grand Slam din carieră. Totuși, sportiva cu origini românești, dar care joacă pentru Marea Britanie a intrat pe o pantă descendentă, fiind în prezent pe locul 76 WTA.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii octombrie, Emma Răducanu s-a despărțit de Dmitry Tursunov, care a pregătit-o în 15 meciuri. Sub comanda antrenorului rus, Emma a câștigat 8 din cele 15 meciuri.

Billie Jean King, fosta mare jucătoare americană, câștigătoare a 12 titluri de Grand Slam la simplu, este convinsă că Emma Răducanu are nevoie de ajutorul unui psiholog.

ADVERTISEMENT

Billie Jean King, despre Emma Răducanu: „Are nevoie de ajutor”

„Acum, Emma are nevoie de spațiu și timp și să discute cu oamenii în care are încredere. Sper să apeleze la un psihoterapeut. Este un ajutor important pentru a-ți regăsi vocea interioară. Pe mine m-a ajutat foarte mult în viață psihoterapeutul”, a declarat Billie Jean King, citată de Sky Sports.

De asemenea, legendara tenismenă din Statele Unite consideră că este necesar ca Emma Răducanu să scape de oamenii cu energie negativă din jurul său.

ADVERTISEMENT

„Emma Răducanu are nevoie de ajutor și trebuie să scape de oamenii din jurul ei care au anumite interese. Sunt oameni care au agendele lor precise.

“Vreau să faci asta, uită asta, vreau să te ajut”. Sper să rămână doar cu oameni în care simte că are încredere. Cred că trebuie să fie din nou ea însăși, o tânără inteligentă și echilibrată. Sunt impresionată de ea ca ființă umană”, a mai spus Billie Jean King.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, bilanț negativ în 2022

Nu doar căderea din clasament anunță declinul Emmei Răducanu, ci și bilanțul din 2022. Sportiva cu tată român are 17 victorii și 19 înfrângeri, iar semifinala de la Seul din luna septembrie este cea mai bună performanță a jucătoarei din Marea Britanie în acest sezon.

Nu mai puțin de 4 antrenori a schimbat Emma Răducanu de la US Open 2021. După ce a obținut marele trofeu de la Flushing Meadows, Răducanu a încheiat colaborarea cu Andrew Richardson, ca mai apoi să lucreze cu Nigel Sears.

Jucătoarea în vârstă de 19 ani a fost pregătită apoi de Torben Beltz, iar ultima oară a lucrat cu Dmitry Tursunov. Emma Răducanu va rata acțiunea Marii Britanii din Billie Jean King Cup din cauza unei accidentări la încheietură. Marea Britanie întâlnește Kazakhstan.

ADVERTISEMENT