Sport

Emma Răducanu petrece românește sărbătorile de iarnă. Cu ce bunătăți se va răsfăța

Emma Răducanu va avea de sărbători produse românești pe care le adoră și pe care deobicei i le prepara bunica sa, de data asta însă a primit un pachet surpriză chiar la Londra, din partea Gabrielei Ruse.
01.12.2021 | 12:08
Emma Raducanu petrece romaneste sarbatorile de iarna Cu ce bunatati se va rasfata
Emma Răducanu petrece românește de sărbătorile de iarnă
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu s-a întâlnit cu Gabriela Ruse la turneul demonstrativ Champions Tennis disputat în perioada 25-28 noiembrie în impunătoare sală Albert Hall din Londra, iar jucătoare din România i-a făcut o surpriză și i-a adus cozonac.

Jucătoarea britanică de origine română adoră produsele românești și și-a făcut deja provizii pentru sărbătorile de iarnă.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu de Crăciun cu salam de Sibiu, cozonac, țuică și vișinată

Emma Răducanu a câștigat meciul demonstrativ de la Londra împotriva Gabrielei Ruse, însă românca a răsplătit-o cu bucate alese pe care britanica le îndrăgește enorm.

Câștigătoarea de Grand Slam de la Roland Garros a gustat pentru prima oară salam de Sibiu la turneul de la Cluj, iar de atunci s-a îndrăgostit de această delicatesă.

ADVERTISEMENT

„I-am luat un cozonac Emmei. I-am pregătit mai multe surprize, am și țuică, și vișinată. Sărbătorim 1 decembrie și vom vorbi mai multe despre România”, a declarat Gabriela Ruse înainte de plecarea spre Londra.

Gabriela Ruse și Emma Răducanu au o relație specială, cele două jucătoare fiind prietene foarte bune și sunt extrem de apropiate: „Emma e prietena mea, mă înțeleg foarte bine cu ea. O singură dată mi-a zis ‘mulțumesc’ în română, dar nu știe limba”. Cele două au fost mai tot timpul împreună și la turneul Transylvania Open.

„Ne-am împrietenit repede, pentru că Emma este o persoană drăguță. Îmi place atât de mult să petrec timpul cu era. Ea vorbește foarte bine românește, dar este sfioasă și de aceea nu o face prea des”. – Gabriela Ruse pentru The Guardian

Emma Răducanu adoră mâncarea românească

Bunica Emmei Răducanu o răsfăța de fiecare dată cu bunătăți, iar jucătoarea de tenis a învățat să aprecieze foarte mult mâncarea românească, deși nu a mai văzut-o mama tatălui său de doi ani de zile: „Iubesc mâncarea, e incredibilă, iar ce gătește bunica e mereu special”.

ADVERTISEMENT
Emma Răducanu a mâncat la Cluj-Napoca ciorbă de legume. Sursă foto: captură Instagram Emma Răducanu
Emma Răducanu a mâncat la Cluj-Napoca ciorbă de legume. Sursă foto: captură Instagram Emma Răducanu.

Fără doar și poate, mâncarea preferată a Emmei Răducanu sunt sarmalele, însă la Cluj a mărturisit că adoră mai multe preparate românești:

„Ciorbă de perișoare, dar acum am mâncat ciorbă de legume. Mai aștept un pic și voi mânca și sarmale. Mămăliga e foarte bună, la fel și papanași”.

ADVERTISEMENT

Bunica Emmei Răducanu a declarat chiar că a învățat-o pe Emma Răducanu să facă sarmale: „Da, și ea a învățat (n.r. să facă sarmale), și ei au învățat, toți învață când vin. Când faci, înveți”.

Emma Răducanu a luat cina la Cluj cu Gabriela Ruse și Alexandra Dulgheru și a mâncat paste și friptură de vită, după cum se poate vedea și în fotografia postată de cele două pe Instagram.

Emma Răducanu, cină românească la Transylvania Open. Sursă foto: Instagram Emma Răducanu
Emma Răducanu, cină românească la Transylvania Open. Sursă foto: Instagram Emma Răducanu.

Emma Răducanu a terminat sezonul 2021 pe locul 19 în clasamentul WTA și deja se pregătește pentru turneul de Grand Slam de la Australian Open.

Jurnaliștii britanici de la Cluj, puși pe căutat după ce Emma Răducanu le-a vorbit despre sarmale

FANATIK a surprins un moment extrem de amuzant la o conferință de presă la Tranylvania Open, când Emma Răducanu a vorbit despre mâncarea ei preferată, sarmalele.

Neștiind despre ce e vorba, ziariștii englezi au pe căutat pe google contrariați de o mâncare atât de specială despre care nu au auzit nimic niciodată: „Așa se scrie, da? Deci spuneți că este un fel de mâncare cu varză, carne, orez și alte condimente?”, a fost dialogul suprins de FANATIK.

„Aaaa, smântâna ca un toping. Bun. Știu ce voi mânca la cină. Nu de alta, dar trebuie să fac cercetare”, a glumit jurnalistul, care începea să caute deja pe Google restaurante tradiționale românești.

ADVERTISEMENT