Emma Răducanu s-a întâlnit cu Gabriela Ruse la turneul demonstrativ Champions Tennis disputat în perioada 25-28 noiembrie în impunătoare sală Albert Hall din Londra, iar jucătoare din România i-a făcut o surpriză și i-a adus cozonac.
Jucătoarea britanică de origine română adoră produsele românești și și-a făcut deja provizii pentru sărbătorile de iarnă.
Emma Răducanu a câștigat meciul demonstrativ de la Londra împotriva Gabrielei Ruse, însă românca a răsplătit-o cu bucate alese pe care britanica le îndrăgește enorm.
Câștigătoarea de Grand Slam de la Roland Garros a gustat pentru prima oară salam de Sibiu la turneul de la Cluj, iar de atunci s-a îndrăgostit de această delicatesă.
„I-am luat un cozonac Emmei. I-am pregătit mai multe surprize, am și țuică, și vișinată. Sărbătorim 1 decembrie și vom vorbi mai multe despre România”, a declarat Gabriela Ruse înainte de plecarea spre Londra.
Gabriela Ruse și Emma Răducanu au o relație specială, cele două jucătoare fiind prietene foarte bune și sunt extrem de apropiate: „Emma e prietena mea, mă înțeleg foarte bine cu ea. O singură dată mi-a zis ‘mulțumesc’ în română, dar nu știe limba”. Cele două au fost mai tot timpul împreună și la turneul Transylvania Open.
„Ne-am împrietenit repede, pentru că Emma este o persoană drăguță. Îmi place atât de mult să petrec timpul cu era. Ea vorbește foarte bine românește, dar este sfioasă și de aceea nu o face prea des”. – Gabriela Ruse pentru The Guardian
Bunica Emmei Răducanu o răsfăța de fiecare dată cu bunătăți, iar jucătoarea de tenis a învățat să aprecieze foarte mult mâncarea românească, deși nu a mai văzut-o mama tatălui său de doi ani de zile: „Iubesc mâncarea, e incredibilă, iar ce gătește bunica e mereu special”.
Fără doar și poate, mâncarea preferată a Emmei Răducanu sunt sarmalele, însă la Cluj a mărturisit că adoră mai multe preparate românești:
„Ciorbă de perișoare, dar acum am mâncat ciorbă de legume. Mai aștept un pic și voi mânca și sarmale. Mămăliga e foarte bună, la fel și papanași”.
Bunica Emmei Răducanu a declarat chiar că a învățat-o pe Emma Răducanu să facă sarmale: „Da, și ea a învățat (n.r. să facă sarmale), și ei au învățat, toți învață când vin. Când faci, înveți”.
Emma Răducanu a luat cina la Cluj cu Gabriela Ruse și Alexandra Dulgheru și a mâncat paste și friptură de vită, după cum se poate vedea și în fotografia postată de cele două pe Instagram.
Emma Răducanu a terminat sezonul 2021 pe locul 19 în clasamentul WTA și deja se pregătește pentru turneul de Grand Slam de la Australian Open.
FANATIK a surprins un moment extrem de amuzant la o conferință de presă la Tranylvania Open, când Emma Răducanu a vorbit despre mâncarea ei preferată, sarmalele.
Neștiind despre ce e vorba, ziariștii englezi au pe căutat pe google contrariați de o mâncare atât de specială despre care nu au auzit nimic niciodată: „Așa se scrie, da? Deci spuneți că este un fel de mâncare cu varză, carne, orez și alte condimente?”, a fost dialogul suprins de FANATIK.
„Aaaa, smântâna ca un toping. Bun. Știu ce voi mânca la cină. Nu de alta, dar trebuie să fac cercetare”, a glumit jurnalistul, care începea să caute deja pe Google restaurante tradiționale românești.