Sport

Emma Răducanu a câştigat premiul BBC pentru ”Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie”! Prima reacţie: “A fost un an nebun”

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu este pe cale să încheie, cu un nou succes, anul 2021, ea fiind favorită să câștige un prestigios premiu acordat în Marea Britanie, patria al cărei drapel îl reprezintă.
19.12.2021 | 23:00
Emma Raducanu a castigat premiul BBC pentru Personalitatea sportiva a anului in Marea Britanie Prima reactie A fost un an nebun
ADVERTISEMENT
19-12-2021
21:23

Emma Răducanu, prima reacţie după ce a primit premiul BBC

Emma Răducanu a intrat în direct prin Zoom, la ceremonia de premiere, după ce a fost testată pozitiv la COVID-19 şi se află în izolare.

“Vă mulţumesc! Este o onoare să mă aflu printre cei nominalizaţi. Vreau să-i felicit pe toţi pentru reuşitele avute. Sunt foarte fericită că am primit acest premiu. Când eram mică urmăream festivitatea şi este o onoare să fiu printre câştigători. Sunt fericită şi pentru tenisul britanic.

Vreau să le mulţumesc tuturor fanilor şi celor care m-au votat. A fost un an nebun. Le mulţumesc şi celor din echipă, dar şi celor din echipele celorlalţi nominalizaţi. Este un efort de echipă”, a spus Emma Răducanu pentru BBC,

19-12-2021
21:01

Emma Răducanu este "Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie"

BBC a anunţat duminică seară că Emma Răducanu a primit premiul “Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie”. Jucătoarea de tenis de 19 ani a primit distincţia pentru victoria de la US Open. 

La această categorie, BBC i-a mai nominalizat pe Adam Peaty, Tyson Fury, Tom Daley, Raheem Sterling și Dame Sarah Storey.

Emma Răducanu, tânăra jucătoare cu origini românești, este un star în sportul britanic. Ceremonia de premiere a BBC, care va avea loc duminică, îi poate aduce premiul pentru ”Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie”.

Emma Răducanu, pe lista scurtă a BBC pentru ”Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie”

După epicul ei succes de la US Open, Emma Răducanu a intrat în atenția tuturor. A câștigat titlul prestigiosului turneu de Mare Șlem într-o manieră de mare campioană, fără să cedeze niciun set.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a bifat această victorie istorică, în condițiile în care se afla pentru prima dată în carieră, la un turneu de asemenea anvergură.

Emma Răducanu se află în fruntea unei liste scurte care conține încă cinci nume de vedete din sportul britanic. Ceilalți pretendenți la titlu sunt: Adam Peaty, Tyson Fury, Tom Daley, Raheem Sterling și Dame Sarah Storey.

ADVERTISEMENT

De pe această listă lipsește pilotul de Formula 1, Sir Lewis Hamilton, care a fost învins în lupta pentru titlul mondial. Includerea boxerului Tyson Fury pe lista scurtă a iscat vii controverse. Pugilistul a și amenințat BBC cu tribunalul la un moment dat.

Ceremonia va avea loc duminică seară, iar Emma Răducanu ar fi prima femeie care revendică titlul de la Zara Tindall încoace, care a câștigat trofeul în 2006.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu este și prima jucătoare britanică, de la Virginia Wade, din 1977, câștigătoare a unui titlu de Mare Șlem.

Emma Răducanu, izolată în Abu Dhabi

Cu toate că este principala favorită la câștigarea trofeului, Emma Răducanu va fi forțată să absenteze de la festivitate.

ADVERTISEMENT

Ea este izolată în Abu Dhabi, fiind depistată pozitiv la noua formă pandemică, Omicron. Ea s-a testat înainte de Campionatul Mondial de tenis Mubadala.

Fostul mare jucător scoțian, Andy Murray, consideră că, după sezonul de vis, Emma Răducanu este personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie. 

Pe de altă parte, succesul de la US Open i-a deschis și alte oportunități Emmei Răducanu pentru câștiguri financiare fabuloase. Ea a fost deja contactată de firme celebre, cum ar fi Dior sau Tiffany & Co, pentru a deveni imaginea acestor branduri.

ADVERTISEMENT