Sport

Emma Răducanu, întâlnire de cinci stele cu un star din Formula 1: „Este o inspirație pentru mine”

Recenta câștigătoare de la US Open, jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu (aflată pe locul 22 WTA) a avut o întâlnire cu multiplul campion de Formula 1, compatriotul ei Lewis Hamilton, de la Mercedes.
23.09.2021 | 09:10
Emma Raducanu intalnire de cinci stele cu un star din Formula 1 Este o inspiratie pentru mine
ADVERTISEMENT

Noua stea a tenisului britanic, născută pe 13 noiembrie 2002, în Canada, la Toronto, a dezvăluit că urmărește destul de des cursele de Formula 1, admirându-i pe toți piloții britanici din Marele Circ.

A fost o întâlnire foarte plăcută pentru mine, după cât a realizat el de-a lungul carierei. Lewis este o inspirație pentru mine”, a declarat pentru Sky News, citat de Tennis World, sportiva care are tatăl român și mama chinezoaică.

ADVERTISEMENT

Bucuroasă când vede steagul Marii Britanii pe podium

În Formula 1, îmi place să-i văd pe toți compatrioții mei, Lewis Hamilton, Lando Norris și George Russell. Sunt foarte bucuroasă de fiecare dată când văd după curse cum flutură steagul Marii Britanii”, a mai precizat sportiva.

Lando Norris aleargă pentru McLaren, alături de australianul Daniel Ricciardo, iar George Russell este coleg la Williams cu Nicholas Latifi, un pilot canadiano-iraniano-italian, dar care reprezintă țara natală a Emmei.

ADVERTISEMENT

Visul absolut la care s-a gândit tot timpul

Jucătoarea britanică recunoaște că a visat dintotdeauna să câștige un titlu de Mare Șlem, dar nu se gândea că evenimentul se va întâmpla atât de repede. „Este un vis absolut. Ai despre tine o anumită părere, după care, brusc, sărbătorești îmbrățișându-te cu toată lumea. La asta te gândești mereu, pentru asta muncești”, a mai declarat ea.

Pentru titlul de la US Open sunt recunoascătoare echipei mele, care mă însoțește la absolut toate turneele, inclusiv cele pe care le joc în Marea Britanie, federației și tuturor persoanelor care mi-au fost alături de la începutul carierei”, afirmă Răducanu.

ADVERTISEMENT

Cea mai frumoasă amintire: dorința de a sărbători cu echipa

Mi-am spus la nesfârșit că vreau să câștig un turneu de Mare Șlem, m-am gândit numai la asta, dar când am ridicat trofeul deasupra capului nu mi-a venit să cred. Eram foarte mică atunci când m-am apucat de tenis, am destule amintiri până acum, dar prima care-mi vine în minte este dorința de a mă duce să sărbătoresc victoria cu echipa.

Știi că ai parcurs un drum frumos, văzându-le bucuria de după meci. Numai asta am avut în cap câteva zile. De parcă aș fi visat tot timpul”, a încheiat, zâmbind, sportiva.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a devenit, pe 11 septembrie, primul sportiv din istoria tenisului, indiferent de gen, care a câștigat un titlu de Mare Șlem venind din calificări. Mai mult, ea nu a pierdut niciun set în cele zece meciuri jucate (trei au fost în calificări) și nu s-a aflat niciodată pusă în situația să salveze vreo minge de set.

După performanța realizată în Statele Unite, fostul mare jucător suedez Mats Willander, actualmente analist Eurosport, s-a declarat convins că britanica își va trece în palmares cel puțin 10 titluri de Mare Șlem.

ADVERTISEMENT