Sport

Emma Răducanu s-a retras de la Kremlin Cup: ”Abia aștept să revin în circuit peste două săptămâni”

După ce a părăsit prematur turneul de la Indian Wells, Emma Răducanu a decis să se retragă de la Kremlin Cup.
14.10.2021 | 23:18
Emma Raducanu sa retras de la Kremlin Cup Abia astept sa revin in circuit peste doua saptamani
ADVERTISEMENT

Campioana surpriză de la US Open a jucat un singur meci după triumful de la New York, însă a fost învinsă de Aliaksandra Sasnovich în turul doi al turneului din California.

În aceste condiții, pentru britanica de 18 ani urmează participarea la Transylvania Open, competiție ce se va desfășura în perioada 25-31 octombrie, și la care și-a anunțat prezența.

ADVERTISEMENT

Retragere de ultimă oră a Emmei Răducanu de la Kremlin Cup

Probabil marcată de eliminarea rapidă de la Indian Wells și de participările excesive la evenimente mondene după ce s-a impus la US Open, Emma Răducanu a luat decizia de a se retrage de la Kremlin Cup, turneu care va avea loc săptămâna viitoare.

”Din nefericire, a trebuit să fac o modificare în programul turneelor, astfel că nu voi putea juca la Moscova în acest an, dar sper să pot concura acolo, în fața suporterilor din Rusia, anul viitor.

ADVERTISEMENT

Nu pun  niciun fel de presiune pe mine după înfrângerea de la Indian Wells. Mereu îmi spun că sunt lipsită de experiență și trebuie să iau totul așa cum se întâmplă”, a declarat Răducanu, conform BBC.

Britanica vine la Transylvania Open

În aceste condiții, jucătoare aflată pe locul 22 WTA ratează o nouă șansă de a se întâlni cu Simona Halep, după ce nici la Indian Wells nu s-a întâmplat acest lucru, britanica fiind eliminată cu un tur înainte de a da peste fostul lider mondial.

ADVERTISEMENT

În schimb, cele două ar putea fi adversare la Transylvania Open, acolo unde și-au anunțat prezența. Prețurile biletelor la turneul de la Cluj variază între 45 și 60 de lei în prima zi, în funcție de categorie. Evident, cel mai scump tichet este cel din ultima zi, atunci când finala turneului poate fi văzută în schimbul a 250 de lei.

După ce va evolua în țara unde s-a născut tatăl său și unde trăiește bunica sa, Emma Răducanu va merge să joace în turneul de la Linz, programat în perioada 6-12 noiembrie. Britanica este în luptă și pentru calificarea la Turneul Campioanelor de la Guadalajara.

ADVERTISEMENT

De la Kremlin Cup s-a mai retras și jucătoarea cu origini române, Bianca Andreescu. Ajunsă pe locul 21 în clasamentul WTA, canadianca nu s-a regăsut deloc în 2021 și sunt șșanse mari ca ea să nu mai evolueze în acest seozn.

Răducanu, fără antrenor până la finalul sezonului

După ce l-a concediat pe antrenorul Andrew Richardson, imediat după succesul de la Flushing Meadows, Emma Răducanu este aproape de a începe o colaborare cu argentinianul Carlos Rodriguez, cel care le-a pregătit în trecut pe Justine Henin și Na Li.

O altă variantă extrem de vehiculată este cea a australianului Darren Cahill, care imediat după US Open a încetat colaborarea cu Simona Halep. De altfel, campioana noastră a spus că cei doi ar forma o echipă foarte bună.

Pe lista posibililor antrenori pentru Emma Răducanu din sezonul viitor sunt belgianul Wim Fissette, spaniolul Esteban Carril, englezul Iain Hughes și scoțianul Andy Murray.

ADVERTISEMENT