Sport
notix pixel id

Infectată cu Covid-19, Emma Răducanu s-a retras de la turneul de la Melboune. Gabriela Ruse prinde tabloul principal

Emma Răducanu a petrecut Revelionul în izolare, după ce a fost infectată cu COVID-19 și s-a retras de la turneul de la Melbourne, premergător Australian Open. Ea va relua pregătirea abia pe 4 ianuarie.
01.01.2022 | 17:43
Infectata cu Covid19 Emma Raducanu sa retras de la turneul de la Melboune Gabriela Ruse prinde tabloul principal
Emma Răducanu a petrecut Revelionul în izolare după ce a fost infectată cu COVID-19. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
01-01-2021
15:43

Gabriela Ruse profită de retragerea Emmei Răducanu

Emma Răducanu s-a retras de la turneul de la Melbourne care deschide noul sezon, iar de acest lucru a beneficiat Gabriela Ruse.

Românca aflată pe locul 87 în clasamentul mondial a prins tabloul principal al competiției de la Antipozi după decizia campioanei de la US Open, dar și a retragerii rusoaicei Anastasua Pavliuchenkova.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a fost infectată cu COVID-19 și a petrecut Revelionul în izolare, iar pregătirea pentru debutul noului sezon i-a fost drastic afectată.

Astfel, jucătoarea britanică de origine română a decis să nu mai participe la primul turneu al anului, Melbourne Summer Set.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, infectată cu COVID-19 de Anul Nou: s-a retras de la turneul de la Melbourne

Emma Răducanu își va amâna debutul în noul sezon, chiar dacă a ieșit din izolare în prima zi a lui 2022. Câștigătoarea turneului de Grand Slam de la US Open a făcut anunțul oficial conform dailymail.

Numărul 19 WTA va relua pregătirea abia pe 4 ianuarie și a decis să nu forțeze revenirea pe teren:

ADVERTISEMENT

„Tocmai ce am ieşit din izolare, este prea devreme pentru mine să particip la turneul de la Melbourne”.

Chiar dacă va relua pregătirea cu mai puțin de două săptămâni înainte de Australian Open, sunt șanse mari ca jucătoare să fie 100% din punct de vedere fizic până pe data de 17 ianuarie, când începe primul turneu de Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Final de 2021 de vis pentru Emma Răducanu

După ce a fost aleasă Personalitatea Sportivă a Anului 2021 în Marea Britanie, Emma Răducanu a fost decorată și de Regina Angliei, Elisabeta a II-a.

Jucătoarea a fost numită de Anul Nou „Membru al Ordinului Imperiului Britanic” (MBE) pentru rezultatele avute în acest sezon.

ADVERTISEMENT

La doar 18 ani, Emma Răducanu a reușit performanța incredibilă de a câștiga turneul de Grand Slam de la US Open deși a venit din calificări și nu a cedat nici măcar un set pe tot parcursul competiției de la Flashing Meadows.

ADVERTISEMENT

„Sunt extrem de mândră şi recunoscătoare că mă aflu pe lista pentru MBE din partea Majestăţii Sale. Anul acesta a fost plin de surprize extraordinare pentru mine, astfel că finalul de 2021 cu această onoare este ceva foarte special”, a spus Emma despre acest moment special.

Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, se va desfășura în perioada 17-30 ianuarie. Marele Șlem de la Antipozi este însă abia al treilea turneu în 2022 din Australia, după turneul de la Melbourne și Sydney WTA 500.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT