Sport

Emma Răducanu şi-a găsit antrenor pentru Indian Wells! Cine o pregăteşte după ce l-a dat afară pe omul care a ajutat-o să câştige US Open

Emma Răducanu se pregăteşte de primul turneu după ce a câştigat US Open, iar la Indian Wells va avea un nou antrenor.
04.10.2021 | 07:48
Emma Raducanu sia gasit antrenor pentru Indian Wells Cine o pregateste dupa ce la dat afara pe omul care a ajutato sa castige US Open
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a dat lovitura la US Open, unde a câştigat trofeul chiar dacă a trebuit să treacă prin calificări ca să ajungă pe tabloul principal. La scurt timp după triumf, britanica a renunţat la serviciile lui Andrew Richardson, iar acum are un nou antrenor.

Ce antrenor va avea Emma Răducanu la Indian Wells 2021

Calificată pe tabloul principal de la Indian Wells 2021, după ce a primit un wild-card din partea organizatorilor, Emma Răducanu a început deja antrenamentele în Statele Unite ale Americii. Britanica şi-a găsit repede un nou antrenor, iar cei doi vor colabora, pentru început, la turneul californian.

ADVERTISEMENT

Jeremy Bates este antrenorul care se va ocupa cu pregătirea Emmei Răducanu, iar cei doi se cunosc destul de bine. Acesta se ocupă de lotul feminin al Federaţiei Britanice de Tenis, iar la Indian Wells o va ajuta şi pe Katie Boulter, jucătoare care va intra în calificări.

Presa din Anglia susţine că Jeremy Bates este doar o alternativă temporară pentru Emma Răducanu, iar campioana de la US Open îşi va căuta un antrenor care s-o pregătescă full-time. Cel mai probabil, britanica va lua o hotărâre la finalul sezonului 2021, iar printre numele vehiculate s-a aflat şi cel al lui Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep.

ADVERTISEMENT

Cine este Jeremy Bates, cel care o va antrena pe Emma Răducanu la Indian Wells

În vârstă de 59 de ani, Jeremy Bates face parte din staff-ul Federaţiei Britanice de Tenis şi se ocupă de echipa feminină a Marii Britanii. Ca jucător de tenis, britanicul a activat între 1982 şi 1996, iar cea mai bună clasare, la simplu, a obţinut-o pe 17 aprilie 1995, când s-a aflat pe locul 54 ATP.

Bates a câştigat un titlu major în carieră, la Seul, iar cel mai bun rezultat la un turneu de Mare Şlem a venit la Wimbledon, unde a atins optimile de finală de două ori, în 1992 şi 1994.

ADVERTISEMENT

Ca jucător de dublu, Jeremy Bates a prins o finală la Australian Open, în 1988, unde a făcut pereche cu suedezul Peter Lundgren. Cei doi au fost învinşi de perechea americană Rick Leach şi Jim Pugh.

Jeremy Bates a avut succes în proba de dublu-mixt, unde a câştigat, alături de Jo Durie, Australian Open (1991) şi Wimbledon (1987). După retragere, britanicul a început să antreneze, iar între 2004 şi 2006 a fost căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu şi-a pus pe liber antrenorul după US Open 2021

Andrew Richardson a fost antrenorul Emmei Răducanu la US Open 2021, după ce acesta i-a luat locul lui Nigel Sears. Chiar dacă a ajutat-o să câştige trofeul de la Flushing Meadows, britanicul a fost pus repede pe liber.

“Am nevoie de cineva care are mai multă experiență în circuit, care a mai lucrat cu jucătoare aflate în situația mea. Va fi mult de muncă.

Am realizat că în această etapă a carierei mele, în care voi întâlni tot mai des jucătoare de top, am nevoie de altcineva, de o persoană care a mai trecut prin așa ceva.

E greu să porți o astfel de conversație cu cineva, în care să transmiți un astfel de mesaj, dar de acest lucru am avut nevoie”, a spus Emma Răducanu după ce l-a concediat pe Andrew Richardson.

ADVERTISEMENT