Fotbal intern

Emmanuel Culio, cu lacrimi în ochi după ultimul meci la Cluj: „Mulțumesc României, mi-a dat totul. Fac școala de antrenori și vin lângă Petrescu”

16.12.2019 | 22:35
Emmanuel Culio, cu lacrimi în ochi după ultimul meci la Cluj: „Mulțumesc României, mi-a dat totul. Fac școala de antrenori și vin lângă Petrescu”
Emmanuel Culio a jucat ultimul meci pentru CFR. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Emmanuel Culio a disputat luni ultimul meci pentru CFR Cluj. Mijlocașul argentinian a vorbit la finalul jocului cu Astra despre perioada petrecută în România, unde a evoluat, în două perioade adunat, cinci ani și jumătate. Cu lacrimi în ochi, Culio a declarat că va merge în argentina pentru a fi alături de familie, dar și pentru a face școala de antrenori.

Culio, la ultimul meci pentru CFR Cluj

Emmanuel Culio declară că va pleca în Argentina, unde va continua să joace fotbal și să urmeze cursurile școlii de antrenori. Mijlocașul de 36 de ani declară că vrea să revină în România în trei ani, pentru a se alătura staff-ului lui Dan Petrescu. Vizibil emoționat, Culio a mulțumit României la finalul meciului cu Astra.

Eu joc încă un an sau doi și în timpul ăsta să fac școala de antrenori, apoi vreau să mă întorc aici și să vin lângă Dan Petrescu. Astăzi a fost cel mai frumos moment pentru mine la Cluj, a fost incredibil, cu atâția oameni în tribune, stadionul aproape plin.

ADVERTISEMENT

Mulțumesc României pentru că mi-a dat tot, pentru mine și familia mea. România mi-a dat totul și o păstrez în inima mea”, a declarat Culio.

Când a fost luată decizia

Emmanuel Culio dezvăluie că a luat decizia de a reveni în Argentina după meciul cu Lazio de pe Olimpico, disputat pe 28 noiembrie. Mijlocașul susține că singurul motiv care a dus la această hotărâre este legată de familie, care se află în țara natală în aceste momente.

ADVERTISEMENT

A fost foarte emoționant, după meciul cu Lazio de pe Olimpico am luat decizia, a fost foarte foarte greu. Astăzi a fost incredibil, mulțumesc tuturor suporterilor care au venit în număr mare la stadion, luni seară, pe un asemenea frig.

Decizia a fost greu de luat, eu am spus conducerii, antrenorului, fără familie nu pot juca, dacă familia e în Argentina și eu stau singur aici, la Cluj, nu pot. Dacă aș rămâne așa aș juca fără să fiu 100% concentrat, și nu e corect, aș fura banii, eu vreau să fiu corect cu toată lumea”, susține Culio.

ADVERTISEMENT

„Vin în mai să sărbătorim titlul”

Argentinianul este convins că CFR Cluj va putea cuceri al treilea titlu consecutiv, motiv pentru care și-a anunțat deja prezența la petrecerea de la finalul sezonulul. De asemenea, Culio a ținut să-i mulțumească lui Dan Petrescu, antrenor pe care îl consideră prea mare pentru fotbalul din România.

CFR ia campionatul 100% și anul ăsta, o să vin pentru petrecere. Sunt jucători foarte buni, cu mentalitate bună și un antrenor incredibil. Dan Petrescu este extraordinar, el trebuie să meargă la un club mare, într-o ligă puternică.

ADVERTISEMENT

Eu îi mulțumesc pentru că m-a sunat să vin înapoi la CFR Cluj. Eu i-am zis atunci că vin doar dacă facem echipă puternică și îmi garantează că luăm titlul”, a spus argentinianul.

Juan Emmanuel Culio a jucat în 230 de partide pentru CFR Cluj în toate competițiile, în cele două perioade, reușind să câștige opt trofee: patru campionate, două Cupe și două Supercupe.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri