Fotbal international

Emmanuel Culio s-a retras din fotbal. Soția fostului jucător de la CFR este grav bolnavă

12.03.2021 | 13:51
Emmanuel Culio sa retras din fotbal Sotia fostului jucator de la CFR este grav bolnava
ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș de la CFR Cluj, Emmanuel Culio, a fost forțat să renunțe la cariera de jucător din cauza problemelor de sănătate ale soției sale. Aceasta este bolnavă de cancer.

Argentinianul era legitimat la Quilmes, dar i-a anunțat pe conducătorii clubului că nu va mai continua să joace și că vrea să rupă definitiv contractul, pentru a fi alături de soția sa.

ADVERTISEMENT

Ajuns la vârsta de 37 de ani, Culio pune capăt unei cariere pe parcursul căreia a jucat de 229 de ori pentru CFR Cluj și a contribuit la câștigarea a nouă trofee în România.

Emmanuel Culio s-a retras din fotbal. Soția sa are cancer

CFR Cluj l-a dorit și în 2020 pe Culio, cel care se transferase în Argentina la finalul sezonului precedent. Numai că mijlocașul a decis să rămână în țara natală pentru a putea fi alături de soție, bolnavă de cancer.

ADVERTISEMENT

El a semnat cu Quilmes, după ce a plecat din Gruia, însă nu a apucat să joace prea mult pentru noua echipă. Mai întâi, i-a anunțat pe argentinieni că vrea să își suspende contractul până în ianuarie 2021.

El a luat decizia pentru a putea fi alături de soția sa, care a trebuit să umble prin spitale din cauza cancerului. Fostul CFR-ist a revenit la echipă în iarnă, dar pentru puțin timp.

ADVERTISEMENT

El a jucat câteva meciuri de pregătire pentru Quilmes, dar conform NoticiasMercedinas, și-a dat seama că nu poate face față ritmului și că vrea să se dedice cu totul familiei.

Astfel, Culio a decis să se retragă din fotbal definitiv și să pună capăt unei cariere marcată de succesele pe care le-a avut în România. El a câștigat cinci titluri în Liga 1, fiind practic parte din toate succesele CFR-ului din ultimii ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, și-a mai trecut în palmares și două Cupe ale României și două Supercupe. Culio a adunat 30 de goluri și 34 pase decisive în 229 de meciuri.

 

ADVERTISEMENT