Fotbal intern

Emmanuel Culio nu se retrage din fotbal! CFR Cluj – Astra este ultimul meci al argentinianului în Casa Pariurilor Liga 1. “Merge să joace în Argentina!” VIDEO

15.12.2019 | 16:41
Emmanuel Culio nu se retrage din fotbal CFR Cluj  Astra este ultimul meci al argentinianului in Casa Pariurilor Liga 1 Merge sa joace in Argentina VIDEO
ADVERTISEMENT

Emmanuel Culio, unul dintre cei mai buni fotbalişti din istoria lui CFR Cluj şi-a anunţat retragerea din fotbal. Argentinianul va evolua în meciul cu Astra, care este programat să se dispute luni, de la ora 20:00, iar fanii campioanei României vor avea ocazia să-şi ia la revedere de la mijlocaşul ofensiv de 36 de ani.

UPDATE, 15 decembrie, ora 16.40. Deși pe site-ul oficial al celor de la CFR Cluj s-a anunțat că Emmanuel Culio se retrage din fotbal, Dan Petrescu susține că lucrurile s-au înțeles greșit și că mijlocașul se va transfera în Argentina. Mai mult, antrenorul speră ca argentinianul să se gândească și să se întoarcă la campioana României din postura de antrenor.

ADVERTISEMENT

“Eu tot mai sper să se răzgândească Culio. Informația a fost greșită, Culio nu a zis că se lasă de fotbal, el merge în Argentina să joace fotbal, e ultimul meci pentru CFR, el pleacă de la CFR, dar nu se lasă de fotbal, pleacă din motive personale, dar eu încă mai sper să se răzgândească, cel puțin până în vară vrea să mai joace.

Apoi vrea să-și ia carnetul de antrenor și sper să se întoarcă la CFR. Dar sper din tot sufletul să-l facem să rămână, s-au mai văzut cazuri, dacă nu se va întoarce, am mai spus-o și o repet, a fost cel mai valoros jucător străin care a jucat în România.

ADVERTISEMENT

E normal să plângă, el își dă viața, nu este nici mercenar, a venit să joace fotbal cu inima, i-a rămas această echipă la suflet”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă de dinaintea meciului CFR – Astra Giurgiu.


Emmanuel Culio şi-a anunţat retragerea din fotbal printr-o clip video emoţionant

Sâmbătă, oficialii lui CFR Cluj au postat un clip video emoţionant pe contul oficial de Facebook al clubului. Cu lacrimi în ochi, Emmanuel Culio şi-a anunţat retragerea din fotbal şi a dezvăluit că se va întoarce în Argentina, unde familia acestuia locuieşte.

ADVERTISEMENT

Conducătorii lui CFR Cluj au anunţat că spectatorii vor avea intrarea liberă la meciul cu Astra Giurgiu. “Pentru meciul cu Astra, intrarea spectatorilor va fi liberă, iar cei care și-au achiziționat deja bilete își vor primi banii înapoi. Haideți să cântăm cu toții pentru Culio la ultimul său meci în Gruia”, au scris clujenii.

MULȚUMIM, JUAN EMMANUEL CULIO!

Luni jucăm pentru Culio, Eroul de la Roma sau oricum doriți voi, suporterii CFR-iști să îl numiți, pe unul dintre cei mai buni jucători care au îmbrăcat vreodată tricoul “alb-vișiniu”! Haideți cu toții la stadion, haideți cu toții în Gruia!Mijlocașul nostru a luat decizia de a părăsi România din motive personale și de a se întoarce alături de familia sa în Argentina. În întreaga carieră, Culio n-a petrecut nici măcar o zi departe de soția și copiii săi, iar gândul că ar urma să stea în România fără ei l-a făcut să ia această decizie. E o decizie care, pe noi, toți cei din Familia CFR ne întristează, pentru că ne despărțim nu doar un fotbalist extraordinar, ci de un om incredibil, un muncitor desăvârșit, un model pentru orice tânăr fotbalist, o persoană cu un caracter remarcabil.Mulțumim, Juan! Mulțumim pentru că ai fost un exemplu pentru noi toți din club, pentru că ai venit în România, la mii de kilometri de casă să joci fotbal, pentru că ai îmbrăcat cu mândrie mereu tricoul “alb-vișiniu” și pentru tot profesionalismul de care ai dat dovadă. Îți dorim multă baftă în tot ceea ce vei alege să faci de aici înainte, fie că o să mai joci fotbal în Argentina, pentru că știm că o poți face încă la un nivel ridicat, fie că vei alege cariera de antrenor. Noi ne dorim să revii într-o zi în Gruia și din postura de antrenor pentru că CFR și Clujul vor fi mereu casa ta. Pentru meciul cu Astra, intrarea spectatorilor va fi liberă, iar cei care și-au achiziționat deja bilete își vor primi banii înapoi. Haideți să cântăm cu toții pentru Culio la ultimul său meci în Gruia!

Gepostet von Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA am Samstag, 14. Dezember 2019

Mesajul lui Emmanuel Culio pentru fanii lui CFR Cluj: “A fost o decizie foarte grea”

“Vreau să vorbesc către cei de la CFR Cluj și către cei din club. Am luat o decizie foarte dificilă. Mi-e greu să vorbesc. Am luat decizia să plec de la club din motive familiale. Vreau în primul rând să le mulțumesc colegilor, antrenorilor și clubului pentru acest an pe care l-am petrecut aici.

ADVERTISEMENT

A fost o decizie foarte grea. M-am gândit, am meditat, iar asta e cel mai bine pentru mine. Famila mea e mai presus de orice, de fotbal, de tot. Mereu m-am gândit la familia mea și am jucat pentru ea. Vreau să știu că cei din familie sunt bine.

Am petrecut ani minunați aici. Le mulțumesc celor de la CFR Cluj, dar și României, țară care mi-a deschis porțile către Europa și mi-a dat un nume important. Vreau să lucrez în continuare pentru club, să-l ajut, dar din afara terenului”, a fost mesajul lui Emmanuel Culio pentru fanii lui CFR Cluj.

Cum a fost transferat Emmanuel Culio la CFR Cluj

Într-un interviu pentru FANATIK, Iuliu Mureşan, fostul preşedinte al lui CFR Cluj, a dezvăluit cum a ajuns Emmanuel Culio la formaţia din Gruia. Actualul oficial al lui Hermannstadt a susţinut că în primă fază urmărea un alt fotbalist, dar argentinianul l-a convins.

“Noi căutam un atacant. Ne-a adus cineva niște DVD-uri, cum era pe vremea aceea, de la o echipă din Chile. Urmăream un număr 9, înalt, și acum îl țin minte. Îl chema Canales. M-am uitat atunci la vreo 5-6 meciuri. Mi-a sărit în ochi Culio, un fel de hopa-mitică, prezent cam în toate acțiunile, la toate mingile.

Când era faultat, nu stătea să se tăvălească pe jos, se ridica imediat și continua să joace. În patru din acele meciuri a fost ales MVP. I-am spus lui Arpi, atunci, că nu cred că vârful Canales ne poate ajuta, dar că am remarcat un alt jucător. Culio juca tot cu numărul 19 atunci.

S-a uitat și Arpi și mi-a dat dreptate: da, e fantastic, trebuie să-l luăm. Când i-am spus impresarului care ni l-a recomandat pe Canales că-l vrem pe Culio, omul s-a apucat să râdă. Ne-a zis că era sigur că așa se va întâmpla. A costat ceva, vreo 800.000 de euro”, a declarat Iuliu Mureşan pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT