News

Emmanuel Macron a ajuns în România. Motivul pentru care avionul președintelui francez a aterizat pe Aeroportul Otopeni

Emmanuel Macron a ajuns în România, avionul său aterizând pe Aeroportul Otopeni. Cel mai probabil președintele francez va fi întâmpinat de mai mulți reprezentanți MAE.
08.04.2023 | 12:51
Emmanuel Macron a ajuns in Romania Motivul pentru care avionul presedintelui francez a aterizat pe Aeroportul Otopeni
Emmanuel Macron a ajuns în România
ADVERTISEMENT

Emmanuel Macron a ajuns în România, avionul său aterizând pe Aeroportul Otopeni. Oprirea președintelui francez în România e de scurtă durată și e doar pentru a alimenta avionul după vizita din China, conform Știrile PRO TV, care citează surse din Administrația Prezidențială.

Emmanuel Macron a ajuns în România

Avionul prezidențial a aterizat pe Aeroportul Otopeni cândva la ora 8:15 dimineața. Macron a fost condus la salonul oficial și nu va părăsi aeroportul. Conform protocolului, Macron va fi întâmpinat de mai mulți oficiali din cadrul MAE, probabil chiar de ministrul Bogdan Aurescu.

ADVERTISEMENT

Anturajul lui Macron a decis ca acesta să oprească în România pentru a realimenta avionul, în condițiile în care țara noastră este membru NATO și un partener solid al Franței. Emmanuel Macron s-a văzut recent cu președintele chinez Xi Jinping, căruia i-a cerut să facă eforturi pentru a pune presiuni pe Rusia, în vederea obținerii unui acord de pace între Moscova și Kiev.

Președintele Emmanuel Macron a stat trei zile în China, unde a avut mai multe întâlniri cu liderul chinez Xi Jinping. Cele două țări au transmis la finalul celor trei zile o declarație comună, prin care au anunțat că se angajează să ”susţină orice efort în favoarea restabilirii păcii în Ucraina”.

ADVERTISEMENT

Deși China a refuzat și acum să condamne Rusia sau campania militară a Moscovei din Ucraina, Beijingul a transmis că e ”important ca toate părțile în conflict să respecte scrupulos dreptul internațional umanitar”. Mai mult, atât Franța, cât și China, au transmis că ”se opun atacurilor armate contra centralelor nucleare şi celorlalte instalaţii nucleare paşnice, sprijinind Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) pentru asigurarea securităţii centralei Zaporojie din Ucraina”.

Mai mult, cele două țări au anunțat că vor coopera pentru ”soluţionarea dificultăţilor financiare prin care trec ţările în dezvoltare şi emergente”. În prima întâlnire dintre Macron și Jinping, președintele francez i-a transmis liderului chinez că ”mizează pe el pentru a readuce Rusia la rațiune”.

ADVERTISEMENT

În schimb, Xi Jinping a cerut și îndemnat la o ”atitudine rezonabilă menită să evite înrăutăţirea situaţiei în Ucraina”, pledând pentru abordarea ”preocupărilor legitime ale tuturor părţilor”. Această ultimă remarcă a fost o aluzie la ”îngrijorările” Rusiei referitoare la extinderea NATO.

La plecarea lui Macron, Xi Jinping i-a transmis că va avea o convorbire telefonică cu Volodimir Zelenski, însă o va face doar atunci când va considera oportun un astfel de gest. China încearcă să pară neutră în acest conflict, în ciuda faptului că este apropiată de Rusia, lucru care îngrijorează NATO.

ADVERTISEMENT

Țările NATO au avertizat China că orice ajutor militar pe care Beijingul l-ar acorda Moscovei ar aduce la sancțiuni nemaivăzute față de China. La această întâlnire a mai participat și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca și reprezentantă a Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac, după ce afaceristul a anunţat...
Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac, după ce afaceristul a anunţat că are 33 de copii şi o va împărţi în 33 de părţi egale!
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a...
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a fotbalului ANALIZĂ
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
Ninsoare în București și un nou val de frig peste România
Ninsoare în București și un nou val de frig peste România
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Povestea tragică a unuia dintre cei mai mari actori ai României! A murit...
Povestea tragică a unuia dintre cei mai mari actori ai României! A murit pe scenă, chiar sub ochii soției. Ultimele lui cuvinte sunt tulburătoare
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română