Sport

Emmanuel Macron a confirmat că s-a implicat în rămânerea lui Kylian Mbappe la PSG: ”Este rolul unui preşedinte să apere ţara”

Kylian Mbappe a surprins pe toată lumea când a decis să rămână la PSG, iar președintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit deschis despre implicarea sa în această situație.
04.06.2022 | 16:50
Emmanuel Macron a confirmat ca sa implicat in ramanerea lui Kylian Mbappe la PSG Este rolul unui presedinte sa apere tara
Kylian Mbappe a surprins pe toată lumea când a decis să rămână la PSG, iar președintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit deschis despre implicarea sa în această situație. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, starul francez a hotărât să-și pună semnătura pe un nou contract cu campioana din Ligue 1, deși s-a scris că ajunsese la un acord total cu Real Madrid.

Kylian Mbappe, convins de Emmanuel Macron să rămână la PSG

Unul dintre oamenii care l-au convins pe Kylian Mbappe să nu plece de la PSG, deși se afla la finalul înțelegerii, a fost chiar președintele Franței, Emmanuel Macron, cel despre care s-a scris că s-a implicat încă de la începutul anului în acest caz, alături de alți oameni politici.

ADVERTISEMENT

În timpul şi după conferinţa de presă prilejuită de prelungirea contractului său la PSG, Mbappe a spus că a vorbit şi a primit sfaturi bune de la preşedintele francez, care voia ca el să rămână, iar Macron, zâmbind, a confirmat acum această discuție.

”Vă asigur, eu nu intervin în niciun transfer. Sunt ca orice cetăţean atunci când este vorba de sport, am dorinţa de a vedea un joc frumos şi să susţin o echipă, în special Olympique Marseille”.

ADVERTISEMENT

”Am vorbit cu Mbappe şi l-am sfătuit să rămână în Franţa. Când este vorba de o solicitare informală şi amicală, este rolul unui preşedinte să apere ţara”, a declarat Macron, conform L’Equipe.

Cât de multă putere i-a oferit PSG lui Mbappe

PSG a anunţat oficial că Mbappe a semnat prelungirea contractului. Atacantul de 23 de ani va mai sta trei sezoane în capitala Franței şi va avea un salariu net stagional de 60.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Schimbarea radicală de ultim moment, în ciuda faptului că s-a zvonit că totul era parafat pentru a merge la Real Madrid, i-a făcut pe unii să spună că PSG i-a acceptat toate cererile superstarului, printre care mai multe drepturi în club și putere de a decide dacă e de acord cu transferurile.

Însă, răspunsul lui Kylian Mbappe referitor la acest fapt de necrezut a fost unul scurt și la obiect. Starul mondial a scris pe contul de Twitter că este vorba despre știri false apărute în publicații care își doresc să iasă în față.

ADVERTISEMENT

Mbappe este singurul jucător de la PSG care a prins echipa ideală a sezonului din Liga Campionilor, în ciuda faptului că formația franceză a fost eliminată dramatic de Real Madrid, câștigătoarea trofeului, încă din optimile de finală.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG: 1,10 este cota ca parizienii să câștige titlul în Ligue 1 în sezonul 2022-2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT