ADVERTISEMENT
News

Emmanuel Macron, avertisment dur! „Dacă lăsăm Libanul, va fi război civil”

Autor: Alexandru Năstase | 29.08.2020 | 09:41
Emmanuel Macron, avertisment dur! „Dacă lăsăm Libanul, va fi război civil”
Președintele Franței, pălmuit în timp ce saluta mulțimea. Două persoane au fost reținute Sursa foto: Hepta.ro

Emmanuel Macron, președintele Franței, a lansat un prim avertisment dur! “Dacă lăsăm Libanul, (…) va fi război civil”, a transmis acesta.

ADVERTISEMENT

De remarcat că cel mai important om din Hexagon urmează să revină la Beirut săptămâna viitoare pentru a încerca să scoată ţara din impasul politic care împiedică formarea unui guvern.

”Dacă lăsăm Libanul în regiune, dacă îl lăsăm cumva în mâinile uneltirilor puterilor regionale, acesta va fi războiul civil”.

ADVERTISEMENT

Ce spune președintele Franței despre situația Libanului

Și ”înfrângerea a ceea ce este însăşi identitatea Libanului”, în criză şi victima unei explozii devastatoare la începutul lunii august în portul Beirut”, a declarat şeful statului francez.

Interesant este că Franţa şi-a reiterat deja apelul la formarea rapidă a unui guvern şi la adoptarea de reforme “de urgenţă” în Liban, atrăgând atenţia că, în caz contrar, această ţară riscă să dispară.

ADVERTISEMENT

“Astăzi, riscul este dispariţia Libanului, aşa că trebuie luate aceste măsuri”, a spus ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian.

Vă readucem aminte că la peste două săptămâni de la demisia guvernului Diab, preşedintele Michel Aoun nu a fixat încă data consultărilor parlamentare.

ADVERTISEMENT

Pe baza acestora ar urma să fie desemnat un nou şef al guvernului, pe fondul divergenţelor între partidele tradiţionale care controlează legislativul.

De asemenea, de curând, președintele Macron a anunțat că Franţa îşi va suplimenta prezenţa militară în estul Mediteranei cerând Turciei să oprească activităţile de explorare a petrolului şi gazelor în apele disputate, care au amplificat tensiunile cu Grecia

ADVERTISEMENT

Liderul francez şi-a exprimat îngrijorarea provocată de explorarea ”unilaterală” efectuată de Turcia, în timpul unei discuţii telefonice cu premierul grec Kiriakos Mitsotakis, a anunţat biroul preşedintelui Macron, într-un comunicat.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!