News

Emmanuel Macron, discuție telefonică cu Vladimir Putin. Președintele Franței a anunțat și că va grăbi desfăşurarea de militari în România

Emmanuel Macron, discuție telefonică cu Vladimir Putin. Ce au vorbit cei doi șefi de stat. Liderul francez a decis și ca desfășurarea militară în România să fie accelerată.
25.02.2022 | 08:07
Emmanuel Macron discutie telefonica cu Vladimir Putin Presedintele Frantei a anuntat si ca va grabi desfasurarea de militari in Romania
ADVERTISEMENT

Președintele Franței a avut o discuție telefonică cu omologul său rus, după ce Kremlinul a început operațiunile militare în Ucraina.

Ce au vorbit la telefon Vladimir Putin și Emmanuel Macron

Cei doi au vorbit despre situația din această țară, iar Emmanuel Macron i-a cerut lui Putin să înceteze imediat agresiunile din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Totodată, liderul francez i-a mai transmis președintelui rus că țara sa va fi dur sancționată dacă nu oprește focul și se retrage.

“După ce a vorbit cu preşedintele ucrainean şi după consultarea cu acesta, preşedintele l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a cere încetarea imediată a operaţiunilor militare ruse, amintind că Rusia se expune la sancţiuni masive”, a transmis Palatul Elysée, joi, conform AFP.

ADVERTISEMENT

La rândul său, în cadrul acestei convorbiri telefonice, Vladimir Putin a oferit mai multe explicații pentru decizia sa de a începe războiul în Ucraina și a „oferit o explicaţie detaliată a motivelor”.

Emmanuel Macron a spus că va accelera desfăşurarea de militari în România

Vineri, la doar câteva ore după discuția cu Vladimir Putin, președintele francez a transmis că va accelera aducerea de trupe în România,  în cadrul NATO.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a mai informat și că va fi trimis un nou contigent în Estonia, acesta făcând parte din misiunea permanentă “Prezenţă avansată consolidată”, existentă de la anexarea Crimeei, în 2014.

“Franţa va continua să îndeplinească rolul de a-şi reasigura aliaţii NATO prin trimiterea unui nou contingent în Estonia ca parte a prezenţei avansate consolidate, anticipând participarea sa la controlul aerian baltic începând cu luna martie şi, de asemenea, prin accelerarea desfăşurării sale în România”, a declarat preşedintele francez.

ADVERTISEMENT

Ce a mai transmis președintele Franței. El a asigurat Ucraina că o va sprijini

Totodată, președintele Franței a mai transmis și că va livra echipamente militare către Ucraina, dar va acorda și sprijin populației, care este afectată acum de război.

“Suntem pregătiţi să continuăm să livrăm echipamente militare şi să acordăm sprijin populaţiei, aşa cum i-am putut comunica preşedintelui Zelenski”, a adăugat Emmanuel Macron.

De altfel, în ceea ce privește țara noastră, Emmanuel Macron anunțase încă de pe 19 ianuarie dorința de a face parte din noi misiuni, “în special în România”, spunea el.

ADVERTISEMENT