Sport

Emoţii pentru Anglia în semifinala Euro 2020: Danemarca a câştigat la ultima vizită pe Wembley

Anglia - Danemarca este meciul care stabileşte cea de-a doua finalistă de la Euro 2020, cea care va înfrunta Italia în ultimul act
07.07.2021 | 02:39
Emotii pentru Anglia in semifinala Euro 2020 Danemarca a castigat la ultima vizita pe Wembley
ADVERTISEMENT

Anglia – Danemarca se joacă miercuri, 7 iulie, de la ora 22:00, pe stadionul Wembley din Londra. Arbitrul întâlnirii va fi olandezul Danny Makkelie, iar meciul poate fi urmărit pe Pro TV. Câştigătoarea acestei partide va întâlni Italia în marea finală de pe 11 iulie.

Evoluţii diferite în grupe

Anglia nu a pierdut niciun meci la Euro 2020 şi este singura formaţie care şi-a păstrat poarta intactă. Mai mult, evoluţiile şi scorurile au fost în creştere de la un meci la altul.

ADVERTISEMENT

Rezultatele Angliei la Euro 2020:

  • Anglia – Croaţia 1-0
  • Anglia – Scoţia 0-0
  • Cehia – Anglia 0-1
  • Anglia – Germania 2-0
  • Ucraina – Anglia 0-4

Danemarca a început cu stângul Euro 2020 şi a fost la un pas să debuteze cu o tragedie. Christian Eriksen a făcut stop cardiac în primul meci, cel împotriva Finlandei, şi s-a zbătut minute bune între viaţă şi moarte. Din fericire, totul s-a terminat bine pentru decarul danez, dar nu acelaşi lucru se poate spune şi despre echipa lui, care a pierdut partida întreruptă aproape două ore. După încă un eşec, cu Belgia, Danemarca s-a calificat în ultima rundă, după care a început să lege victoriile.

ADVERTISEMENT

Rezultatele Danemarcei la Euro 2020:

  • Danemarca – Finlanda 0-1
  • Danemarca – Belgia 1-2
  • Rusia – Danemarca 1-4
  • Ţara Galilor – Danemarca 0-4
  • Cehia – Danemarca 1-2

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Anglia – Danemarca: 1,75 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Anglia, principala favorită la câştigarea Euro 2020

Anglia, principala favorită la câştigarea Euro 2020, e la un pas de o nouă finală pe Wembley. În 1966, la Cupa Mondială, a ridicat marele trofeu chiar în faţa propriilor suporteri. La Euro 2020, are şansa de a face acelaşi lucru, dar mai întâi trebuie să treacă de Danemarca.

Ultimele trei semifinale de turneu final nu au fost reuşite pentru englezi. La CM 1990 şi Euro 1996, a pierdut în faţa Germaniei, în ambele cazuri la lovituri de departajare, iar în urmă cu 3 ani, la CM 2018, Croaţia i-a blocat drumul spre ultimul act.

ADVERTISEMENT

Harry Kane pare că şi-a revenit după reuşitele din optimea cu Germania şi sfertul cu Ucraina, Sterling a punctat şi el de trei ori, iar apărarea e cea mai bună, fără gol primit la Euro 2020.

„It’s coming home“ (n.r. – Vine acasă) e mai aproape de realitate ca niciodată, dar portarul danezilor, Kasper Schmeichel a dat deja răspunsul: „It’s never been home“, adică trofeul Euro n-a fost niciodată acasă. Anglia nu a câştigat niciodată Europeanul, nici măcar finală nu a jucat.

Danemarca nu e o obişnuită a fazelor finale, dar în 1992 a reuşit surpriza când nimeni nu se aştepta. Atunci, venită practic din vacanţă, a cucerit trofeul, depăşind marile favorite Olanda şi Germania.

Acum, întregul lot al danezilor s-a unit, iar catalizatorul a fost Christian Eriksen. Stop cardiac suferit în meciul cu Finlanda a resetat echipa antrenată de Kasper Hjulmand, iar nordicii au arătat foarte bine în ultimele 3 jocuri. E drept, nu au avut adversari de talia Angliei, până acum.

Interesant este că Danemarca a fost în postura de echipă gazdă în primele două jocuri şi le-a pierdut pe amândouă. În următoarele trei, a fost oaspete şi s-a impus.

De asemenea, cele două s-au întâlnit în 2020, în Liga Naţiunilor, iar danezii au avut câştig de cauză. A fost 0-0 la Copenhaga şi 0-1 pe Wembley.

Echipele probabile în Anglia – Danemarca

Anglia (4-3-3): Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice – Saka, Mount, Sterling – Kane. Antrenor: Gareth Southgate.

Danemarca (3-4-3): Schmeichel – Christensen, Kjær, Vestergaard – Stryger, Højbjerg, Delaney, Mæhle – Braithwaite, Dolberg, Damsgaard. Antrenor: Kasper Hjulmand.

Cu excepţia lui Christian Eriksen, nu există niciun jucător indisponibil pentru această partidă.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Anglia – Danemarca: 1,90 este cota pentru „peste 1,5 goluri Anglia”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: