Fotbal international

Emoții pentru Benzema! Ancheta în scandalul “sextape” ajunge pe masa judecătorilor

11.08.2018 | 11:52
Emotii pentru Benzema Ancheta in scandalul sextape ajunge pe masa judecatorilor

Emoții pentru Benzema! Fotbalistul francez nu scapă de problemele cu justiția. Curtea de Apel din Paris va rejudeca, pe data de 4 octombrie, validitatea anchetei cu privire la cazul de șantaj cu “sextape” îndreptată împotriva jucătorului Mathieu Valbuena. Dacă judecătorii vor considera că argumentele aduse de avocații lui Karim Benzema sunt valide, interceptările telefonice care îl incriminează pe atacantul lui Real Madrid ar putea fi excluse din dosarul trimis în judecată de procurori.

4 octombrie este data la care avocații lui Benzema vor trebui să îi convingă pe judecători să nu ia în considerare interceptările din dosar. Cazul a înaintat cu dificultate, întinzându-se deja pe o perioadă de aproape doi ani. Faptele la care procurorii fac referire în acest dosar s-au petrecut în anul 2015, când fotbalistul Mathieu Valbuena a fost sunat de o persoană care l-a amenințat că va face public un material video în care acesta apare în ipostaze intime. L-a îndemnat apoi să desemneze o persoană care să poarte negocieri, iar ulterior Karim Benzema a fost suspectat că l-ar fi îndemnat pe Valbuena să plătească o sumă de bani pentru ca șantajistul să renunțe la difuzarea materialului.

Valbuena a alertat imediat poliția, care a desemnat un comisar să se dea drept un apropiat de-al jucătorului și să poarte negocierile. În instanță, avocații lui Benzema au încercat să îl apere încercând să profite de orice temei legal, mai mult sau mai puțin interpretabil. Au susținut că intervenția anchetatorilor nu a fost una onestă. Mai mult, aceștia ar fi încurajat comiterea infracțiunii, sugerând virarea unei sume pentru a putea obține probe la dosar.

Emoții pentru Benzema! Ancheta în scandalul “sextape” ajunge pe masa judecătorilor

La Curtea de Apel din Versailles, avocații au contestat validitatea investigației, însă judecătorii au dat câștig de cauză. Karim Benzema și Karim Zenati, care are și el calitatea de inculpat în aceeași cauză, au contestat decizia la Curtea de Casație, însă judecătorii au anulat decizia luată de magistrații din Versailles pe 11 iulie 2017. Apelul se va judeca pe data de 4 octombrie, la Curtea de Apel din Paris. Dacă se va menține sentința dată de instanța anterioară, Benzema ar putea scăpa de problemele cu justiția, interceptările telefonice fiind singura probă din dosar care îl incriminează pe fotbalistul francez.

Benzema nu a fost convocat la Campionatul Mondial 2018

Karim Benzema nu a fost convocat de selecționerul Didier Deschamps în lotul Franței la Campionatul Mondial 2018, iar mulți spun că scandalul cu “sextape” ar fi unul dintre motivele pentru care jucătorul a fost lăsat acasă. Fără el în echipă, Franța a câștigat titlul de campioană mondială, după ce a învins în finala de la Moscova pe Croația cu scorul de 4-2. Presa din Spania a anunţat la începutul verii că cinci formaţii de top din Europa se bat pentru semnătura fotbalistului de 30 de ani:  Arsenal, Lyon, Marseille, AC Milan şi Inter. Ulterior, jurnaliștii italieni au scris că Benzema a bătut palma cu AC Milan pentru un contract valabil până în 2022, urmând să primească 9 milioane de euro pe sezon.

193 de goluri și 113 pase de gol a dat Karim Benzema pentru Real Madrid în 412 partide