Sport

Emoții pentru Carlo Ancelotti înaintea derby-ului cu Barcelona: Benzema nu s-a antrenat

A 280-a încleștare dintre Barcelona și Real Madrid va avea loc duminică, de la ora 17.15 a României, pe stadionul Camp Nou, și va fi primul meci după trei ani în care pe teren nu va fi nici Lionel Messi și nici Cristiano Ronaldo.
22.10.2021 | 18:47
Emotii pentru Carlo Ancelotti inaintea derbyului cu Barcelona Benzema nu sa antrenat
ADVERTISEMENT

Pe 28 octombrie 2018, Barcelona învingea Real Madrid cu 5-1 pe Camp Nou, același stadion pe care se va juca și meciul de duminică. Ronaldo plecase de la Real la Juventus chiar în avar acelui an, iar Messi era accidentat. Golurile au fost marcate de Coutinho (11), L. Suarez (30-p, 75, 83) și Ar. Vidal (87), respectiv, Marcelo (50).

Karim Benzema are probleme medicale după meciul cu Șahtior

În ultimul meci direct, jucat anul acesta, pe 10 aprilie, pe Alfredo di Stefano din Madrid, gazdele s-au impus cu 2-1, după reușitele lui Benzema (13) și Kross (28), respectiv, Oscar (60).

ADVERTISEMENT

Cel care a deschis scorul în meciul de acum șase luni îi dă bătăi de cap antrenorului oaspeților, Carlo Ancelotti. Atacantul francez nu s-a antrenat, azi, din cauza unor probleme medicale, informează Marca.

Benzema a primit o lovitură la piciorul drept în timpului meciului cu Șahtior Donețk, din etapa a 3-a a Grupei D din Liga Campionilor, desfășurat în Ucraina, dar nu se pune problema ca el să rateze marele meci de duminică.

ADVERTISEMENT

Eden Hazard și Dani Carvajal sunt apți, dar Carlo Ancelotti nu îi va titulariza

Ședința pe care Benzema a ratat-o a început cu unele mișcări la sala de sport, în timp ce portarii au făcut prin diverse exerciții. Ulterior, lotul a fost împărțit în mai multe grupuri și s-a exersat posesia mingii și presingul, dar și unele scheme tactice.

În schimb, Eden Hazard și Dani Carvajal au revenit la antrenamente și se pregătesc normal. Numai că niciunul nu va fi tutular în confruntarea cu formația pregătită de antrenorul olandez Ronald Koeman.

ADVERTISEMENT

El Clasico rămâne un meci istoric, chiar și fără Messi și Ronaldo

În ceea ce privește meciul de duminică, Benzema este ferm convins că partida nu-și va pierde din strălucire, chiar dacă pe gazon nu vor fi Messi și Ronaldo. „Pentru mine, este la fel și fără ei. Rămâne cel mai tare meci care există în fotbalul mondial.

Nu contează cine joacă, cine a plecat sau cine a venit. Real Madrid contra Barcelona este un meci istoric. Au fost în trecut Zidane, Ronaldinho, Ronaldo, Eto’o, dar meciul rămâne unul istoric.

ADVERTISEMENT

Nu există un moment bun să joci contra lor. O echipă precum Barcelona sau orice formație de top, pot avea un meci prost și după să-și revină imediat. Nu trebuie să luăm meciul în derâdere”, a spus Benzema, conform Marca.

Carlo Ancelotti crede că Barcelona își regăsește identitatea

La rândul lui, antrenorul italian a recunoscut că se așteaptă la un meci greu, chiar dacă Barcelona dă senzația că pedalează în gol în acest început de sezon. „Este o echipă care își revine, în sensul în care a avut multe probleme, dar încetul cu încetul își găsește o identitate și se îmbunătățește.

Nu este important cum se prezintă o echipă înainte de un astfel de meci, ci ce poate să facă pe teren. Este valabil pentru toate partidele de acest fel. Cea mai frumoasă amintire din El Clasico? E simplu: sprintul lui Bale din finala Cupei Spaniei 2014”, a spus Ancelotti, aflat la al doilea mandat pe pe banca celor de la Real, după cel din perioada 2013-2015.

ADVERTISEMENT