Joi, 18 martie, este o zi importantă pentru Dinamo, însă nu din punct de vedere sportiv. Este ziua în care fanii “câinilor” vor sta cu sufletul la gură din cauza a două procese în care este implicat clubul din Şoseaua Ştefan ce Mare.
UPDATE, 18 martie, ora 10:42 / Procesul în care fostul patron al clubului Dinamo București, Ionuț Negoiță, este acuzat de bancrută frauduloasă în dosarul cu privire la ieșirea din insolvență a grupării din Ștefan cel Mare a fost amânat.
Judecătorii așteaptă expertiza care încă nu a fost depusă la dosar și au decis să amâne decizia. Următoarea înfățișare va avea loc la 13 mai.
Știre inițială, 17 martie, ora 16:16
Pe lângă procesul prin care Pablo Cortacero vrea să fie repus în drepturi la Dinamo, cerere care va fi judecată pe 18 martie, tot joi este anunţat un nou termen în dosarul în care Ionuţ Negoiţă este acuzat de bancrută frauduloasă, într-un dosar care priveşte ieşirea din insolvenţă a clubului.
Joi, 18 martie, în jurul orei 10:00, va avea loc termenul din dosarul de bancrută frauduloasă. Ionuţ Negoiţă, fostul acţionar majoritar de la Dinamo, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi este acuzat de comiterea infracţiunii de complicitate la bancrută frauduloasă.
Dosarul priveşte ieşirea din insolvenţă a clubului Dinamo şi a fost înaintat către justiţie la finalul anului 2017. Pe lângă Ionuţ Negoiţă, pe lista inculpaţilor se mai regăsesc Cristian-Valentin Gheorghiţă, Elena Cosma, Cătălin Dascăl, Dascăl Insolvency SPRL şi R&I Group SPRL (fostă ZRP Insolvency SPRL). Clubul Dinamo este parte responsabilă civilmente în acest dosar.
La termenul din 21 ianuarie 2021, Ionuţ Negoiţă, Cristian-Valentin Gheorghiţă şi clubul Dinamo au cerut recuzarea judecătorului Adina Adriana Radu. Cererea a fost respinsă, ca neîntemeiată, iar cei doi inculpaţi şi clubul Dinamo au fost obligaţi la plata a 200 lei, cheltuieli judiciare statului.
“Soluţia pe scurt: În temeiul disp. art. 70 C. proc.pen rap. la art. 64 alin. 1 lit. f C. proc.pen respinge, ca neîntemaiate, cererile de recuzare formulate de inculpaţii Negoiţă Ionuţ şi Gheorghiţă Cristian Valentin cu privire la doamna judecător Radu Adina Adriana.
În temeiul disp. art. 70 C. proc.pen rap. la art. 64 alin. 1 lit. f C. proc.pen respinge, ca neîntemaiată, cererea de recuzare formulată de partea responsabilă civilmente S.C. Dinamo 1948 S.A. cu privire la doamna judecător Radu Adina Adriana.
Obligă pe inculpaţii Negoiţă Ionuţ si Gheorghiţă Cristian Valentin la câte 200 lei, cheltuieli judiciare statului. Obligă partea responsabilă civilmente S.C. Dinamo 1948 S.A. la 200 lei, cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 21.01.2021″, se arată pe portal.just.ro.
Între mai 2014 şi septembrie 2015, Dinamo a trecut prin procesul de insolvenţă, ceea ce a redus datoriile clubului de la aproximativ 17.500.000 de euro la 4,48% din sumă. Statul avea de recuperat în jur de 5.500.000 de euro, însă s-a ales cu doar 5,94% din sumă, chiar dacă a contestat decizia.
Procurorii îl acuză pe Ionuţ Negoiţă că a mărit datoria clubului către persoana sa, ceea ce i-a adus control asupra deciziilor luate în procesul de insolvenţă. Ca părţi civile, în cadrul procesului început în decembrie 2017, s-au constituit ANAF, Primăria Sectorului 2 – Direcţia Venituri Buget Local, Institutul Naţional de Medicină Sportivă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti şi Administraţia Fondului pentru Mediu.