News

Emoții pentru mii de candidați care au admitere la Universitatea de Medicină din Bucureşti. Examenul are loc în condiții speciale, la Romexpo

26.07.2020 | 10:54
Emoții pentru mii de candidați care au admitere la Universitatea de Medicină din Bucureşti. Examenul are loc în condiții speciale, la Romexpo
Start joc la admiterea la Medicină. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Emoții pentru mii de candidați care au admitere la Universitatea de Medicină din Bucureşti. Vorbim de peste 3300 de oameni care vor să devină studenți la una dintre cele mai bune facultăți din țară.

Un număr de 46 de olimpici naţionali şi internaţionali au optat deja pentru medicină, în cazul lor nemaifiind necesară susţinerea examenului. La specializarea Medicină, 2.246 de concurenţi îşi dispută cele 660 de locuri scoase la concurs.

ADVERTISEMENT

Pentru concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, concurs care se desfăşoară în mai multe locaţii din Centrul Expoziţional Romexpo, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 3.326 de candidaţi.

Start joc la admiterea la Medicină

Dintre aceștia, 28 sunt absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat. Toți concurează pentru ocuparea celor 1.114 locuri, din totalul de 1.160, finanţate de la bugetul de stat şi 292 locuri cu taxă scoase la concurs.

ADVERTISEMENT

Conform unităţii de învăţământ, pandemia COVID -19 a generat o schimbare radicală în ceea ce priveşte modul de organizare a examenului de admitere de anul acesta, impunând condiţii stricte în ceea ce priveşte măsurile de prevenţie împotriva răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

În acest sens, una dintre opţiuni a fost alegerea Centrului Expoziţional Romexpo ca locaţie pentru desfăşurarea concursului, spaţiul de peste 10.000 de metri pătraţi, ce cuprinde Pavilioanele B1, B2, C1 şi C2 fiind unul extrem de generos.

“Alegerea Centrului Expoziţional Romexpo pentru desfăşurarea acestui concurs important cred că a fost cea mai bună opţiune, spaţiile de aici, de peste 10.000 de metri pătraţi, dându-ne posibilitatea de a le oferi tuturor candidaţilor condiţii optime pentru a susţine examenul, cea de a doua variantă a locaţiei, pe care am analizat-o, Arena Naţională putând să genereze un disconfort termic concurenţilor, temperaturile acestui sfârşit de lună anunţânu-se extrem de ridicate chiar şi pentru ore matinale.

ADVERTISEMENT

Totodată, vor fi respectate cu stricteţe toate măsurile de prevenire împotriva COVID 19, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii – 1228/2020 începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor şi purtarea obligatorie a măştilor de protecţie facială şi bineînţeles distanţarea socială de minim 1,5 metri între candidaţi”, a ţinut să precizeze Rectorul UMF “Carol Davila”, Prof.Dr.Viorel Jinga.

În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2019-2020, pentru specializarea „medicină” sunt 660 locuri finanţate de la buget şi 150 locuri cu taxă. Pentru specializarea “medicină dentară” sunt 180 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă, la Facultatea de Farmacie, sunt scoase la concurs 150 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă, în timp ce la FMAM, pe segmentul Asistenţă Medicală Generală sunt 95 locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă, iar pentru alte specializări FMAM au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 18 de locuri cu taxă, alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenţii din centrele de plasament.

“Din perspectiva numărului candidaţilor înscrişi în cursa pentru admiterea în Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, asistăm anul acesta la o creştere semnificativă, cu aproximativ 300 de concurenţi faţă de anul precedent, fapt ce demonstrează implicit, un interes amplificat al absolvenţilor de liceu faţă de profesia de medic şi cred că, în următorii ani, acest trend va fi unul ascendent în condiţiile în care vor continua să se dezvolte politicile din domeniul sănătăţii prin care statutul de medic va fi foarte bine poziţionat în ierarhia socio-profesională şi superpozabil sistemelor sanitare occidentale”, a declarat prof.Dr. Viorel Jinga, Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 292 de locuri cu taxă.

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF “Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2020–2021 este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri