News

Emoții pentru Radu Mazăre! Ar putea primi o nouă condamnare la închisoare

26.03.2019 | 15:30

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, ar putea primi o nouă condamnare marți, când Înalta Curte de Casație și Justiție este așteptată să dea sentința într-un dosar în care acesta este judecat pentru mai multe capete de acuzare.

Radu Mazăre, la un pas de o nouă condamnare

În dosarul respectiv, fostul edil este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, dar şi de conflict de interese, informează Pro TV. Procurorii susțin că Radu Mazăre ar fi luat mită aproape 10 milioane de euro, pentru a emite anumite documentaţii necesare construirii la malul mării a unui mall sau pentru încheierea unui contract de salubrizare a oraşului pe 25 de ani.

Potrivit sursei citate, banii ar fi fost dați prin intermediul unor contracte de publicitate. În dosar apar și doi apropiați ai lui Radu Mazăre: omul de afaceri Sorin Strutinsky și fostul deputat Eduard Martin. Radu Mazăre este fugit în Madagascar din 2017.

Radu Mazăre riscă încă o condamnare
Radu Mazăre riscă încă o condamnare

Fostul primar a contestat ultima sentință

Radu Mazăre a contestat, luna aceasta, a contestat la Înalta Curte de Casație și Justiție condamnarea de 9 ani de închisoare primită în dosarul retrocedării plajelor. Prejudiciul în acest dosar a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

În același dosar a fost condamnat și fostul acționar al lui Dinamo, Cristian Borcea, care inițial fusese achitat. Ulterior, Curtea de Apel București a contopit pedeapsa de 5 ani de închisoare cu cea de șase ani și patru luni din dosarul Transferurilor, rezultând o condamnare de șapte ani și jumătate de închisoare.

Borcea fusese eliberat condiţionat în 2 iulie 2018, el fiind la acel moment condamnat definitiv, din  2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul “Transferurilor”.