Ultimul cuvânt al lui Dragomir în faţa judecătorilor. "Nu vreau să mă duc la puşcărie!"

UPDATE. Mesajul lui Adrian Mititelu pentru FRF: "După 6 ani am ajuns la final cu acest calvar. De mâine deja voi trece la treabă pentru revenirea Universităţii Craiova în fotbalul românesc. Am un mesaj şi pentru FRF: staţi liniştiţi că nu o să vă desfiinţeze nimeni şi nici România nu o să se retragă din preliminariile pentru CM din Rusia. Însă eu am spus încă de acum câţiva ani că nota de plată o să fie dură. Mulţi au râs de mine, iar azi aţi văzut cum plângeau în faţa judecătorilor. Olguţa Vasilescu a încercat să îmi dea o ultimă lovitură, dar nu i-a mers cu cei doi judecători. I-a pus pe cei de la Consiliul Judeţean să îi retragă lui Mircea Moise delegaţia pentru acest proces. Din acest motiv FRF a cerut amânare, doar ca să tragă de timp. Însă judecătorii au respins această cerere şi s-a judecat pâna la final. O să revedeţi pe teren adevărata Universitatea Craiova cât de curând. Le mulţumesc tuturor suporterilor care au fost lângă mine în sală, dar şi celor de acasă".

UPDATE. S-a terminat şedinţa. S-a stabilit data pe care se va pronunţa sentinţa finală: 31 mai!

UPDATE. Gabriel Bodescu, vicepreşdeintele Federaţiei Române de Fotbal, a avut un discurs şocant!  "Dacă rămîne decizia actuală vom lăsa o grămadă de oameni din fotbal şi din FRF făra loc de muncă. Nu vom mai avea echipe naţionale, iar naţionala României de seniori se va retrage din preliminariile pentru CM din Rusia. Vom pierde şi organizarea Euro 2020!", au fost vorbele lui Bodescu în faţa completului de judecată.

UPDATE. S-a terminat şedinţa. Competul de judecată a stabilit data de 31 mai ca dată de pronunţare a sentinţei finale!

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real!! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

UPDATE. Mircea Sandu a fost mult mai scurt decât Mitică. "Sunt nevinovat. Am activat peste 24 de ani in fotbal. Nu am comis în viaţa mea niciun abuz. Nu am avut nici o intenţie să îi fac rău Universităţii Craiova. Din suflet vă rog sa mă credeţi!". 

UPDATE. Vorbeşte Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF: "Mititelu a fost o victimă. Acum imi dau seama, procurorii şi juristul l-au pus să sara pe mine şi pe Mircea Sandu. Nu am vrut să fac nici un abuz. Am votat după raportul juristului FRF, Stângaciu, care ne-a arătat documente. Eu echipei ăsteai o să-i spun tot timpul Universitatea, chiar dacă Mititelu a făcut mai multe societăţi. Mititelu trebuia să se ducă cu Universitatea la divizia judeţeană şi nu mai ieşea circul ăsta. Uitaţi-vă la avocaţii lui Mititelu. Nici nu au ştiut să îl apere! I-am dat 2 săptămâni să îşi retragă plângerile. Avocaţii lui l-au mâncat. Au crezut că se pricopsesc de pe urma procesului lui Mititelu. Nu am încălcat legea, sunt nevinovat, de ce să mă duc la puşcărie?! M-a albit dosarul ăsta!" . Dragomir şi-a terminat discursul urlând, iar în sală au fost câteva râsete de-a lungul speech-ului său.

UPDATE. Adrian Mititelu a vorbit în faţa judecătorilor. Discursul acestuia a avut accente dramatice: "Am suferit enorm in aceşti 6 ani. Mi s-a luat tot! Jucătorii crescuţi de mine au fost luaţi de alte echipe şi au câştigat campionate cu alţii. De ce a trebuit să mă umiliţi in halul asta? S-a dat decizie de 7 milioane pentru Piţurcă? Pai a muncit trei luni şi s-a trezit cu atîţia bani! Mi s-a luat totul, oameni buni. Îmi cer scuze că vorbesc asa, dar am suferit. Vă rog, domnule judecător, să faceţi dreptate. Vreau să repuneţi echipa în drepturi".

UPDATE Liga profesionistă încearcă să se disculpe total în acest dosar. Avocaţii actualei conduceri a LPF susţin că Dragomir a votat pentru dezafiliere nu în calitate de preşedinte LPF, ci în calitate de prim-vicepreşedinte FRF.

UPDATE. Pledează avocatul lui Mircea Sandu. Acesta susţine că pretenţiile lui Adrian Mititelu, care cere despăgubiri de peste 220 de milioane de euro, sunt exagerate şi că întregul fotbal românesc nu valorează mai mult de 50 de milioane de euro.

UPDATE. FRF a cerut amânarea judecăţii, prezentând un document prin care se arăta că Mircea Moise nu mai are o reprezentare a unui Club Sportiv parte în proces. Cererea a fost analizată şi respinsă de judecători. Sala e plină de suporteri. Procurorii au cerut pedepse maxime pentru Sandu şi Dragomir: acuzele sunt de abuz în serviciu şi sustragere de sub sechestru. Avocaţii cer achitarea.

UPDATE. Suporterii şi-au făcut apariţia. Gardienii s-au mobilizat în numar mare deoarece În sala sunt aşteptaţi mulţi suporteri au lui FC U. A venit şi Nicolo Napoli, dar şi suporteri ai lui FCU din Câmpia Turzii.

Ziua cea mare pentru Adrian Mititelu a venit. După 6 ani de la excluderea clubului FC Universitatea Craiova din fotbalul românesc procesul în care sunt inculpaţi Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir a ajuns la final. Astfel, miercuri, de la ora 10:00, la Curtea de Apel va avea loc ultimul termen de judecată.

Pe lângă pleadoariile finale ale avocaţilor ambelor părţi judecătorii le vor da şi ultimul cuvânt lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Adrian Mititelu.

La acest termen şi-au anunţat prezenţa în sala de judecată foarte mulţi suporteri ai lui FCU din ţară, Craiova şi din Bucureşti. Însă o să fie prezent şi antrenorul Nicolo Napoli cel care va sosi în România marţi seară. Acesta o să fie însoţit şi de fostul preşedinte al clubului din Bănie, Marcel Iancu.

La prima instanţă Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Sandu şi Dragomir la câte trei ani de închisoare cu suspendare, dar i-a pus pe cei doi să plătească, în solidar cu FRF şi LPF, despăgubiri clubului FC Universitatea Craiova de peste 220 de milioane de euro.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
20:45Telekom Sport 1
Liga 1 Dinamo - CSM Iaşi
1 EUR4.6536 lei-0,0010
1 USD3.9215 lei-0,0091
1 XAU162.5645 lei-0,7091