Sport

Vincius, la un pas de eliminare în prima repriză din Real Madrid – Borussia Dortmund. A fost iertat și apoi a închis tabela în finala Champions League

Vinicius Jr. le-a dat emoții colegilor săi după ce a fost la un pas de eliminare în finala Champions League dintre Real Madrid și Borussia Dortmund.
01.06.2024 | 23:53
Vincius la un pas de eliminare in prima repriza din Real Madrid  Borussia Dortmund A fost iertat si apoi a inchis tabela in finala Champions League
Emoții pentru Vinicius înainte de finala Champions League. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT
01-06-2024
20:58

Vinicius s-a revanșat în a doua repriză a finalei Champions League

Vinicius Jr. s-a revanșat în a doua repriză a finalei Champions League cu Borussia Dortmund, scor 2-0, fiind autorul ultimului gol al madrilenilor, după ce l-a executat fără emoții pe Gregor Kobel în minutul 83.

Brazilianul a fost schimbat în prelungirile confruntării cu Brahim Diaz, moment în care a fost felicitat de către Carlo Ancelotti și a fost aplaudat de fanii campioanei Spaniei.

Starul lui Real Madrid le-a dat emoții fanilor și înainte de meci, fiind răcit și având febră, motiv pentru care a fost pus cu semnul întrebării de Carlo Ancelotti până în ziua finalei. Din fericire pentru madrileni, acesta și-a revenit și este pe teren împotriva Borussiei Dortmund.

Emoții pentru Vinicius în finala Champions League

Vinicius Jr. le-a dat emoții fanilor și colegilor săi în prima repriză a finalei Champions League cu Borussia Dortmund. Brazilianul a primit cartonașul galben după o intervenție întârziată asupra lui Gregor Kobel, portarul lui Dortmund, după care a simulat la mijlocul terenului. Norocul său a fost că „asistentul” a luat decizia greșită, spunându-i „centralului” că Nico Schlotterbeck l-a faultat pe brazilian, iar fundașul germanilor a fost cel care a primit „galben”.

ADVERTISEMENT

Nu doar Andrei Lunin, portarul lui Real Madrid, a fost răcit, ci și Vinicius, iar starul brazilian al madrilenilor a fost la un pas să nu joace în finala Champions League. Dacă în cazul portarului din Ucraina lucrurile nu s-au îmbunătățit nici în ziua finalei, în cazul lui Vinicius starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, motiv pentru care a fost titularizat de Carlo Ancelotti în finala Ligii Campionilor.

„Carlo Ancelotti m-a schimbat ca jucător. M-a învățat să joc într-un mod diferit, să vin mai spre interior, atunci când atac. Întotdeauna mi-a spus că pot marca mai multe goluri, față de câte îmi propun eu.

ADVERTISEMENT

Mă uit mereu la meciurile fundașilor centrali și ale fundașilor laterali, cu care mă voi confrunta. Îi cer întotdeauna staff-ului de la Real Madrid să-mi pregătească analize video.

Le studiez tot timpul, să văd cum pot încerca să mă blocheze. Acum trebuie să mă uit și la jocurile portarilor, pentru că eu execut penalty-urile de la echipă, în ultima vreme”, spunea Vinicius înaintea finalei.

ADVERTISEMENT

„Finalele Ligii Campionilor sunt periculoase!”

Carlo Ancelotti a vorbit înaintea finalei Champions League despre cât de periculoase pot fi astfel de meciuri: „Să ajungi într-o finală a Ligii Campionilor este cel mai important lucru, cel mai frumos, dar este şi periculos.

Este o sabie cu două tăişuri, trebuie să ne bucurăm de ea la maximum, dar să fim concentrați de la bun început pentru ca lucrurile să nu meargă prost”.

ADVERTISEMENT

„Nimic nu este garantat. Există o teamă, există o îngrijorare, este normal. E un sentiment pe care îl avem cu toții, simțim fericirea de a ajunge până aici, dar nici nu putem lăsa acum garda jos.

Când te pregăteşti să dispuți finala, succesul este atât de aproape încât începi să-ți faci griji. Dacă ai mai multă frică, vei fi mai fericit dacă vei câştiga”, a mai spus Carlo Ancelotti, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT