Fotbal intern

CULISELE celui mai INTENS meci! “I-au dat LACRIMILE!”

ROM NIA - UNGARIA. Gică Hagi hotărîse să se retragă din echipa naţională după Cupa Mondială din Franţa, în 1998, dar a fost convins să revină pe teren înaintea meciului cu Ungaria, din...
11.10.2014 | 16:06

ROM NIA – UNGARIA. Gică Hagi hotărîse să se retragă din echipa naţională după Cupa Mondială din Franţa, în 1998, dar a fost convins să revină pe teren înaintea meciului cu Ungaria, din 1999, în urma unei emisiuni televizate. Unul dintre participanţii la acel eveniment, jurnalistul Daniel Ion, în acea perioadă la Gazeta Sporturilor, ani de zile apoi ziarist la FANATIK, a povestit amănuntele emoţionante de la întîlnire.

hagiiiiiiiii-e1403006315574-765x445

 

VEZI AICI VIDEO CU MOMENTELE CHEIE DIN EMISIUNEA LUI PĂUNESCU ŞI IMAGINILE DE LA MECIUL ÎN CARE HAGI A UMILIT DE UNUL SINGUR UNGARIA ÎN 1999

Hagi fusese invitat în emisiune, dar fără a bănui măcar vreo clipă ce i se pregăteşte. Nici măcar cei prezenţi nu ştiau prea multe pînă cu jumătate de oră înainte de începutul emisiei. Într-un moment, Adrian Păunescu a vorbit despre dorinţa lui de a-l convinge pe Hagi să revină sub tricolor, moment în care toţi jurnaliştii invitaţi şi-au pregătit strategia pentru a încununa cu succes iniţiativa scriitorului. “Cu vreo jumătate de oră înainte să înceapă emisiunea, Adrian Păunescu ne-a spus că el vrea să îl convingă pe Hagi să revină la naţională! Imediat ne-am pregătit fiecare cîte o poveste despre revenire, dar nu legat de asta, ci despre un moment din viaţă, dar şi despre o amintire cu Hagi”, a povestit Daniel Ion pentru FANATIK.RO.

“Diversiunea” lui Păunescu

Orgolios precum a fost întotdeauna, “Regele” nu putea fi înduplecat însă atît de uşor, motiv pentru care poetul a fost foarte atent la modul de abordare. Mai exact, după ce fiecare dintre invitaţi şi-a atins obiectivul, vorbind despre întîmplările lor, Păunescu a schimbat subiectul! “Ştia că Hagi nu trebuie luat direct, că este foarte orgolios. A schimbat la un moment dat subiectul, dar asta n-a durat decît vreo jumătate de oră. Când a revenit în discuţie echipa naţională, Păunescu l-a rugat direct. Hagi părea de neînduplecat, mai ales că el a înţeles ce se întîmplă cam cînd era prea tîrziu. Nu-i plăcea la început ce se întîmplă, se simţea stînjenit…”, a completat jurnalistul.

10719032_10205280503561039_1551763342_n

Regele a început să plîngă!

Abilitatea extraordinară de a sensibiliza oamenii pe care scriitorul o avea a fost, pînă la urmă, decisivă, iar inima celui mai bun fotbalist din istoria României a fost “înmuiată” de evenimentele care au continuat. “Păunescu a ieşit afară cu Hagi şi i-a arătat cum o sută de oameni au venit să-i ceară să revină. A fost şi mai stînjenit, dar şi emoţionat în acelaşi timp… De la fermul <NU> pe care-l afişase pînă atunci, Gică trecuse la <mai vedem!> Deja scopul părea atins, mai ales că Hagi nu-şi mai putea stăpîni emoţiile. Chiar îl întreba Păunescu: <Mi se pare mie, sau îţi dau lacrimile, Gică?> Frumoase şi deosebite momente s-au consumat atunci!”, a povestit, cu nostalgie în glas, Daniel Ion.

“Eram convins că Hagi revine oricum”

Chiar dacă a fost unul dintre martorii unei întîmplări istorice, care pînă la urmă a şi contribuit din plin la prima victorie împotriva rivalilor maghiari, jurnalistul rămîne la părerea că momentul rezultat era iminent. “A fost o satisfacţie de moment, că noi, o mînă de oameni, l-am convins pe marele Hagi să revină la echipa naţională! Pînă la urmă, însă, eram conştienţi că acest moment se va întîmpla… Dacă nu exact atunci, peste o săptămînă sau două sigur… În orice caz, înaintea meciului cu Ungaria!“, a încheiat acesta pentru FANATIK.RO.