Pariuri sportive

EMOŢIONANT! Cum l-a convins Tito Villanova pe Messi să rămînă la Barcelona

Tito Vilanova a avut un rol crucial în rămînerea lui Messi la Barcelona, scriu spaniolii de la Mundo Deportivo. Fostul antrenor al Barcelonei a rămas un apropiat al clubului chiar dacă s-a luptat...
05.06.2014 | 19:40
EMOTIONANT Cum la convins Tito Villanova pe Messi sa ramina la Barcelona
ADVERTISEMENT

Tito Vilanova a avut un rol crucial în rămînerea lui Messi la Barcelona, scriu spaniolii de la Mundo Deportivo. Fostul antrenor al Barcelonei a rămas un apropiat al clubului chiar dacă s-a luptat cu o boală grea şi spaniolii au dezvăluit azi episodul în care Tito l-a convins pe Messi să rămînă la Barcelona cu cîteva zile înainte să moară. 

Spaniolii scriu că Leo Messi a fost prezentat la casa lui Tito Vilanova pe data de 19 aprilie, cu doar 6 zile înainte ca fostul antrenor al Barcei să se stingă. Întîlnirea a avut loc la doar 3 zile după finala Cupei Regelui pierdută de Barcelona în faţa rivalilor de la Real Madrid, cu scorul de 2-1. Mundo Deportivo scrie că Leo Messi era într-o dispoziţie proastă după ce a fost criticat pentru prestaţiile din ultimele meciuri.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, explică un jurnalist spaniol, Tito Vilanova l-a întrebat atunci pe preşedintele Barcei,  Josep Maria Bartomeu despre forma lui Messi, care ar fi încercat să îl vadă pe Tito împreună cu portarul Pinto. Vilanova i-a refuzat pentru că era foarte afectat de boală şi nu vroia ca niciun jucător să îl vadă.

Dar, pînă la urmă, Tito i-a spus preşedintelui Bartomeu că vrea să discute cu Messi. Leo, care îl cunoştea pe Vilanova încă de cînd era la juniori a fost la o întrevedere împreună cu Pinto şi un alt prieten. Primul lucru pe care l-a spus Messi lui Tito a fost: “Mister, eu plec!”, însă replica nu s-a lăsat mult aşteptată “Şi unde vei merge, la PSG?” i-a răspuns Tito.

ADVERTISEMENT

Messi i-a spus că banii nu sînt importanţi, e mai mult de atît. Tito i-a reamintit că nu i-ar fi fost mai bine ca la Barca, unde a cîştigat totul şi unde a strălucit. 

În următorul meci, Messi a jucat excelent cu Bilbao şi a adus victoria Barcei dintr-o lovitură liberă. Leo Messi şi Pinto au fost ultimii jucători care l-au văzut pe Tito Vilanova în viaţă. Preşedintele Barcelonei, Jose Maria Bartomeu l-a vizitat pe fostul antrenor la spital cu 24 de ore înainte să moară şi i-a mulţumit pentru că a reuşit  să îl convingă pe Messi să rămînă după discuţia de 2 ore cu el.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul spaniol Soler Bernat a făcut referire în material şi despre o parte din scrisoarea de condoleanţe publicată de clubul Barcelona la scurt timp după decesul lui Vilanova în care preşedintele îi mulţumea că a rămas lîngă club şi cînd a fost bolnav: “A fost alături de noi pînă în ultimul moment şi a ajutat clubul cu sfaturi”, făcînd referire la discuţia lămuritoare pe care a avut-o cu Messi.

Aşa au luat sfîrşit discuţiile despre plecarea lui Messi, care a semnat un nou contract cu clubul pe data de 19 mai. Faptul că l-a convins pe Leo Messi să rămînă la Barcelona este ultimul cadou pe care Tito Vilanova l-a făcut pentru clubul pe care l-a iubit, scriu spaniolii.

ADVERTISEMENT

Tito Vilanova s-a stins pe data de 25 aprilie la doar 45 de ani, după o luptă de 3 ani cu cancerul la parotidă. A fost antrenor secund la Barcelona în perioada 2008-2012, perioadă în care a cîştigat tot ce se putea. El a preluat echipa de la Pep Guardiola în anul 2012 şi a reuşit să cîştige titlul în acel sezon. 

ADVERTISEMENT
Tags: