Sport

Emoţionant! Cum s-a trăit pe parchetul de la Dortmund victoria obţinută în ultima secundă de Dunărea Brăila. Video viral

Dunărea Brăila a câştigat cu 25-24 confruntarea cu Borussia Dortmund, în ultimul tur preliminar din European League. Româncele s-au impus în ultima secundă şi au prima şansă la calificare.
13.11.2023 | 20:32
Emotionant Cum sa trait pe parchetul de la Dortmund victoria obtinuta in ultima secunda de Dunarea Braila Video viral
Emoţionant! Cum s-a trăit pe parchetul de la Dortmund victoria obţinută în ultima secundă de Dunărea Brăila. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dunărea Brăila a făcut un pas uriaş spre calificarea în grupele EHF European League. Elevele lui Jan Leslie au câştigat cu 25-24 meciul tur cu Borussia Dortmund, graţie unui gol marcat în ultima secundă de Mireya Gonzalez.

Cum s-a trăit pe parchetul de la Dortmund victoria obţinută în ultima secundă de Dunărea Brăila

Fotograful Ionuţ Nedelcu a trăit la cote maxime finalul şi a filmat golul decisiv marcat de Mireya Gonzalez, care a declanşat fiesta atât pe parchet, cât şi în rândul galeriei oaspete, prezentă la Dortmund, aşa cum se vede pe imaginile de mai jos.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Dortmund şi Brăila a fost unul dintre cele mai tari meciuri din ultimul tur preliminar. Vorbim de două echipe cu pretenţii, nemţoaicele au evoluat şi în Champions League în sezoanele precedente.

A fost un meci spectaculos şi echilibrat. Brăila a condus în prima repriză şi la două goluri: 12-10, dar gazdele au intrat în avantaj la vestiare: 15-14. În repriza secundă a fost tot un scor strâns, fiecare echipă fiind la conducere, la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Golul lui Gonzalez a declanşat nebunia în sectorul fanilor români!

Brăila a revenit în final şi în ultima secundă a marcat golul victoriei prin Mireya Gonzalez. Una dintre piesele importante în revenirea Brăilei în acest meci a fost Cristina Liscevic.

Galeria de 150 de fani a Dunării Brăila a explodat la finalul meciului şi jucătoarele Dunării Brăila au sărbătorit victoria alături de proprii suporteri. Elena Şerban a avut o evoluţie excelentă, cu 15 parade din 37 de aruncări.

ADVERTISEMENT

Returul dintre Dunărea Brăila şi Borussia Dortmund va avea loc duminică, de la ora 17:00. Pentru a se califica în grupele competiţiei, formaţia brăileană nu trebuie să piardă returul.

CSM Târgu Jiu şi Gloria Bistriţa, celelalte echipe româneşti din European League

Tot în ultimul tur preliminar din European League va evolua şi CSM Târgu Jiu. Finalista din Cupa României va disputa ambele manşe pe teren propriu în confruntarea cu suedezele de la Önnereds (pe 18 şi 19 noiembrie).

ADVERTISEMENT

În grupele EHF European League este deja calificată Gloria Bistriţa. Echipa lui Florentin Pera a acces automat în grupe graţie locului 3 ocupat în Liga Florilor. Campioana CSM Bucureşti şi vicecampioana Rapid joacă în grupele Champions League.

VEZI VIDEO: 

ADVERTISEMENT