Life

Emoționant. Ultimele cuvinte scrise de Maria Tănase înainte să moară: ”Te voi aștepta, tătuță!”

Înduioșător. Ultimele rânduri așternute pe foaie de regretata Maria Tănase înainte să plece la Ceruri. Ce a spus Pasărea măiastră.
11.03.2023 | 12:00
Emotionant Ultimele cuvinte scrise de Maria Tanase inainte sa moara Te voi astepta tatuta
Înduioșător. Ultimele rânduri așternute pe foaie de regretata Maria Tănase înainte să plece la Ceruri. Ce a spus artista supranumită Pasărea măiastră. Sursa foto: Wikipedia.ro
ADVERTISEMENT

Emoționant. Ultimele cuvinte scrise de regretata interpretă de muzică ușoară care a fost un fenomen în industrie, înainte să moară. Printre acestea se află gândul: «Te voi aștepta, tătuță!», dar și alte dezvăluiri tandre.

Înduioșător. Ultimele rânduri așternute pe foaie de regretata Maria Tănase înainte să plece la Ceruri. Ce a spus artista supranumită Pasărea măiastră

Maria Tănase a încetat din viață la Spitalul Fundeni, în primăvara lui 1963, după ce anterior anunțase că suferă de cancer la plămâni. Înainte să treacă la cele veșnice cântăreața i-a lăsat o scrisoare soțului său, Clearch Raul Victor Pappadopulo-Sachelarie, cu care s-a căsătorit în anul 1950.

ADVERTISEMENT

Regretata solistă, supranumită Pasărea măiastră de către Nicolae Iorga, i-a spus celui care i-a fost partener de viață timp de 13 ani tot ce avea mai drag și mai frumos în suflet. Ultimele sale cuvinte impresionează și în ziua de azi.

„Îţi scriu acum, tătuţă, scrisoarea cea mai adevărată pe care am crezut vreodată că am s-o pot scrie. Te rog să mă ierţi de tot, dacă poţi, de tot ce ţi-am putut pricinui. Caută-mă, caută mângâierile mele.

ADVERTISEMENT

Ele n-au murit şi niciodată să nu le socoteşti moarte. Caută-mi ochii. Ei nu te-au minţit niciodată. Caută-mi sufletul. Căci, dezlipit de carne, nu te va uita niciodată. Prinde-mi din aer vorbele, căci nimeni nu le va recunoaşte.

Culege-mi visele, pe care le-am croit lângă tine, şi împarte-le oamenilor, căci au fost curate şi rare. Te voi aştepta, tătuţă, oricât ţi-o place ţie să trăieşti. Voi găsi atâtea flori pe-acolo că nu ştiu dacă-mi va ajunge timpul, până vei veni, să ţi le cos, să fie cum am visat să-ţi fie viaţa. Eu am să plec, şi-ţi mulţumesc pentru viaţa noastră.

ADVERTISEMENT

Iar vouă, cele 49 de frunze verzi din primavară și galbene în toamnă pe care mi-am plimbat anii, vă las câte o lacrimă de emoție: Adio, frunză verde, frunză galbenă, tu mă saltă, tu mă leagană…”, a scris Maria Tănase în scrisoarea de dragoste, notează radioromaniacultural.ro.

Maria Tănase, testament pentru urmașii săi

Când și-a simțit sfârșitul aproape Maria Tănase a chemat notarul. Interpreta care pe parcursul carierei a fost acompaniată de cele mai bune orchestre, tarafuri şi instrumentişti le-a cerut urmașilor, prin testament să nu fumeze niciodată și să nu-i transforme înmormântarea într-un circ.

ADVERTISEMENT

În plus, nu a dorit nimic special pentru ultima zi pe pământ, ci să aibă în sicriu o pernă cu petale de trandafir. De asemenea, a dorit să fie îmbrăcată în alb și să fie îmbrăcată cu o cămașă de mătase pe care o avea acasă, în dulap.

Corpul neînsufleţit al artistei a fost depus la Teatrul de Revistă și apoi s-a instituit zi de doliu naţional. A fost condusă pe ultimul drum de mii de oamenii, dormindu-și somnul de veci în Cimitirul Bellu din București.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”