Fotbal international

Emre Can a semnat cu Borussia Dortmund. Germanul vine sub formă de împrumut de la Juventus

31.01.2020 | 20:40
Emre Can a semnat cu Borussia Dortmund Germanul vine sub forma de imprumut de la Juventus
ADVERTISEMENT

După ce a dat lovitura cu Erling Haaland, super-golgheterul de la Red Bull Salzburg, Borussia Dortmund a luat un alt jucător de clasă de la campioana Italiei, Juventus Torino. Emre Can, un mijlocaș de 26 de ani, a fost împrumutat de ”Bătrâna Doamnă” în Bundesliga, la echipa lui Lucien Favre.

Emre Can a semnat cu Borussia Dortmund. Germanul vine sub formă de împrumut de la Juventus

În vârstă de 26 de ani, Emre Can a ieșit din calculele lui Maurizio Sarri la Juventus, club pentru care a bifat puține meciuri în acest sezon, și a acceptat să revină în Germania.

ADVERTISEMENT

Mutarea lui Can la echipa din Dortmund a fost anunțată oficial de site-ul clubului german. Nemții au opțiunea unui transfer definitiv în vară, contra sumei de 30.000.000 de euro.

”Borussia Dortmund l-a achiziționat pe internaționalul german Emre Can de la Juventus Torino, campioana Italiei, cu efect imediat”, au scris germanii.

ADVERTISEMENT

Can, care a efectuat vineri vizita medicală la Dortmund, a oferit prima reacție după revenire în Germania: “Cred că echipa are un potențial mare și poate câștiga un trofeu în acest sezon. Sunt convins că îi pot ajuta.

Vreau să pășesc pe gazonul din Dortmund, am avut întotdeauna simpatie pentru acest club și abia aștept să joc în fața acestor fani pentru care Borussia Dortmund este cunoscută în toată lumea”, a spus jucătorul.

ADVERTISEMENT

Emre Can, ”tripla” cu rivala Bayern

Deși Emre Can s-a afirmat la Liverpool, acolo de unde a venit la Juventus în 2018 din postura de jucător libere de contract, are în palmares trei trofee cu rivala lui Dortmund, Bayern.

În sezonul 2012-2013, Can și-a trecut în palmares Bundesliga, Cupa Germaniei și UEFA Champions League cu gruparea bavareză.

ADVERTISEMENT

Dacă la Liverpool nu a câștigat niciun trofeu, plecând înainte de performanțele europene ale trupei lui Klopp, în Serie A, Can are un titlu cu Juventus în 2018-2019 și o Supercupă a Italiei în 2018.

  • 30.000.000 de euro este cota de piață a lui Emre Can, conform Transfermarkt
ADVERTISEMENT