Sport

Enes Sali, noua „perlă” a lui Hagi, vrea să joace pentru naționala României: „E prima variantă, nu Turcia sau Canada”

Enes Sali este noul puști de senzație al lui Hagi de la Farul și deși este cetățean canadian de origine turcă ar putea evolua pentru naționala României.
23.09.2021 | 15:49
Enes Sali noua perla a lui Hagi vrea sa joace pentru nationala Romaniei E prima varianta nu Turcia sau Canada
ADVERTISEMENT

La doar 15 ani și șapte luni, mijlocașul ofensiv a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 cu golul înscris în poarta celor de la Academica Clinceni.

Puștiul i-a întrecut astfel pe foştii mari fotbalişti ai Craiovei şi FC Argeş, Ion Geolgău (16 ani și 24 de zile) și marele Nicolae Dobrin (16 ani și două luni).

ADVERTISEMENT

Enes Sali, copilul-minune al lui Hagi, ar putea evolua pentru naționala României

Într-un interviu pentru gsp.ro, tatăl lui Enes Sali a declarat că el dorește ca fiul său să evolueze „sub tricolor”: „Mai discutăm. Tot timpul discutăm și luăm deciziile împreună. Deocamdată joacă pentru România. A fost la un turneu U17 în Polonia. A venit foarte fericit de acolo. Deocamdată suntem aici, jucăm pentru România”, a spus Engi Sali.

„Nu știi niciodată ce-ți oferă viitorul. Nu vreau să zic ceva și să nu se adeverească apoi. Deocamdată e aici, joacă pentru România. Eu sper că va fi România. Suntem turci, dar nu suntem cetățeni turci. Avem dublă cetățenie, română și canadiană. Pentru mine, România e prima variantă”, a mai explicat tatăl jucătorului lui Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Engi Sali e conștient că fiul său a scris istorie în Casa Pariurilor Liga 1 însă este mai echlibrat ca oricând: „Nu știi niciodată ce-ți oferă viitorul. Nu vreau să zic ceva și să nu se adeverească apoi. Deocamdată e aici, joacă pentru România. Eu sper că va fi România. Suntem turci, dar nu suntem cetățeni turci. Avem dublă cetățenie, română și canadiană. Pentru mine, România e prima variantă”.

Ce spune Gheorghe Hagi despre Enes Sali: „Să avem grijă de el. E doar un copil”

Gheorghe Hagi rămâne temperat după recordul incredibil al lui Enes Sali, însă îl așteaptă și la echipa națională a României: „Enes Sali trebuie să mai joace la echipa mare, să joace la echipa națională și să avem grijă de el, pentru că e doar un copil. Așa cum am jucat eu la 17 ani, așa poate să vină și el să joace”.

ADVERTISEMENT

De altfel, tatăl lui a crescut cu Gheorghe Hagi pe stadion, pe care l-a văzut când era copil în tricoul lui Farul Constanța: „Eu am jucat fotbal. Sunt constănțean, din cartierul unde e stadionul Farul. Am crescut cu Farul și cu Hagi. Bunicul m-a dus la stadion să-l văd pe Gică. Am crescut cu Hagi și acum fiul meu e antrenat de dânsul. Vă dați seama ce bucurie?

Și în Canada, eu mă uitam pe internet ce e la Academia Hagi. Îmi plăcea mult. Îmi aduc aminte, chiar și fiul meu i-a spus mamei lui “Simt că vreau să fiu acolo!”, referindu-se la Academia Hagi. Sunt cuvintele lui. Enes a crescut cu video-uri cu Hagi și România”.

ADVERTISEMENT

Enes Sali, despre performanța sa uriașă și experiența la Barcelona: „E o onoare pentru mine!”

Enes Sali a fost extrem de emoționat la finalul partidei cu Academica Clinceni și deja se gândește la titlul de campion alături de Farul Constanța: „Nu am cuvinte! Mă simt extraordinar, e un sentiment unic și sper să-mi ajut echipa. Îmi place să driblez, am lucrat asta de mic și să fac asta cât mai mult. E o onoare pentru mine, atmosfera era frumoasă și mi-am dorit să intru și să îmi ajut echipa. Se poate orice, mă gândesc și la titlu, de ce nu?”.

Canadianul de origine turcă a fost printre cei trei norocoși aleși de Barcelona la un trial din 2015, iar tatăl său a povestit despre experiența de la academia de fotbal a Barcelonei: „În 2015, Barcelona avea un trial în Canada. A luat 3 copii. Unul de 2004, unul 2005 și Enes de 2006. Acolo am realizat ce înseamnă La Masia. Pe Enes îl țineau într-o altă școală, iar în La Masia a ajuns abia în 2016, în probe. Atunci i-am zis: “Tati, dacă și aici faci față, înseamnă că ești foarte talentat”. A făcut față cu brio!

Am adus toate actele, apoi a urmat un “dans”. A trebuit să așteptăm foarte mult, s-a și amânat de câteva ori. Am așteptat cam 2 ani după “paper work”. Nici măcar nu se putea antrena cu La Masia. Și apoi ne-a anunțat că mai e nevoie de un an. Mi s-au tăiat picioarele. Am spus stop! Până la urmă, pentru noi a fost suficient faptul că Barcelona îl vrea”, a mai spus tatăl fotbalistului pentru sursa citată.

Da, vă daţi seama, m-am întâlnit cu Neymar, Messi, Iniesta, jucători cu nume mari. M-au învăţat multe lucruri. Ei m-au învăţat să driblez aşa bine. Mi-au spus că să am încredere în mine mai mult şi m-au ajutat să-mi îmbunătăţesc calitatea asta. Idolul meu este Messi. – Enes Sali

ADVERTISEMENT