Life

Engie, anunț pentru milioane de români. Ce primesc clienții pe lângă factura la gaze în luna martie

Engie a făcut un anunț pentru milioane de români care au contract cu compania de furnizare gaze. Ce vor primi clienții în luna martie.
04.03.2023 | 14:17
Engie anunt pentru milioane de romani Ce primesc clientii pe langa factura la gaze in luna martie
Engie, anunț important pentru români. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Engie a făcut un anunț important pentru milioane de români. În martie, clienții vor mai primi ceva, în afară de factura la gaze. Iată ce se întâmplă cu cei cărora le vor expira contractele încheiate cu compania de furnizare gaze.

Engie, anunț important pentru români. Ce primesc clienții în martie, în afară de factura la gaze

Compania Engie România a început să le trimită clienților cărora urmează să le expire contractele de furnizare gaze, încheiate pe un an de zile, oferte pentru a le prelungi. Prețul final oferit clienților, cuprinzând tarife și taxe (cel aflat pe factura la gaze), este de 0,3099 lei/kWh de gaz.

ADVERTISEMENT

Acesta este, de altfel, prețul maxim plafonat de 31 de bani/kWh, care a fost stabilit prin lege, conform economica.net. Noul contract este valabil pentru un an de zile, în cazul unei oferte citite de noi. Contractul se va încheia de la 1 aprilie 2023 până la 31 martie 2024.

“Conform OUG nr. 27/2022, modificată și completată prin OUG nr. 119/2022, Legea nr. 357/2022 și OUG nr. 192/2022, în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2025, prețul final facturat al gazelor naturale pentru clienții casnici este plafonat la valoarea de maximum 0,31 lei/kWh (TVA inclus).

ADVERTISEMENT

Astfel, prețul final facturat de către furnizorii de energie va avea întotdeauna valoarea cea mai mică dintre prețul plafonat menționat mai sus și prețul din contractul de furnizare.

ENGIE, furnizorul tău de energie, aplică potrivit legii măsurile de plafonare”, se arată în notificarea companiei de furnizare gaze, potrivit sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu prețul de pe factura la gaze

Engie nu poate crește prețul de 0,31 lei/kWh gaze cel puțin până la finalul noului contract. El este stabilit prin reglementări date de Guvern, iar o creștere nu ar putea fi posibilă.

Cu toate acestea, Engie arată că prețul final din factura de gaze ar putea să fie mai mare numai în cazul în care Guvernul va lua o decizie în acest sens. Dacă se va întâmpla o astfel de situație, clienții vor fi informați.

ADVERTISEMENT

“Prețul gazului natural din această ofertă a fost stabilit în conformitate cu prevederile OUG 27/2022, care se poate modifica, actualiza de drept ori de câte ori intervine o modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor, inclusiv a OUG 27/2022, cu privire la care clientul va fi informat”,  se mai arată în notificarea pe care clienții au primit-o de la companie.

ADVERTISEMENT