Fotbal international

Englezii închid sezonul pentru League One și League Two. Cum s-ar putea decide promovarea și retrogradarea

09.05.2020 | 10:29
Englezii inchid sezonul pentru League One si League Two Cum sar putea decide promovarea si retrogradarea
ADVERTISEMENT

După ce le-a trimis în urmă cu o lună scrisori tuturor cluburilor din eșaloanele trei și patru, respectiv League One și League Two, cu informații privind modul în care vor putea relua pregătirile pentru încheierea sezonului, iată că Federația engleză a luat o decizie exact la polul opus.

League One și League Two vor fi oprite acum

Mai precis, a decis să pună punct în acest moment competiției din aceste două divizii, dar nu va îngheța sezonul fără stabilirea echipelor care vor promova și care vor retrograda.

ADVERTISEMENT

Informația a fost oferită de către publicația The Athletic, aceasta susținând că anunțul oficial al Federației va fi făcut miercurea viitoare și că deja au fost informate toate cluburile.

Sunt echipe care au restanțe

Cel mai greu lucru va fi de găsit metoda de stabilire a echipelor promovate. Și asta pentru că este cunoscut că întotdeauna în ligile inferioare din Anglia au existat partide restanță, situația reglându-se de atâtea ori din mers, cu disputarea acestor jocuri în timpul săptămânii.

ADVERTISEMENT

Ceea ce acum nu va mai fi posibil și acest aspect complică mult lupta în privința promovării. În League One promovează oficial primele două clasate, iar locurile 3-6 dau baraj. Acum nu va mai exista baraj, deci vor intra primele trei.

Wycombe, marea nedreptățită

Liderul Coventry și ocupanta locului 8, Wycombe, au câte 34 de meciuri, unul mai puțin, iar Sunderland, locul 7 și Ipswich câte 36, unul mai mult.

ADVERTISEMENT

Dar Wycombe, de pe locul 8, cu 59 de puncte, cu o victorie în restanță ar fi făcut 62 și ar fi făcut un incredibil salt direct pe locul 2! Numai că nu își va putea juca acea restanță, ceea ce reprezintă un mare dezavantaj.

Cheltenham sau Exeter?

În League Two promovează primele trei și dau baraj locurile 4-7. Acum vor promova primele patru clasate direct. Și aici există o problemă cu locurile 4 și 5. Pe 4 se află Exeter, cu 65 de puncte, iar pe 5 Cheltenham, 64, dar 36 de jocuri în loc de 37.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții este clar că nu poate fi luat în considerare clasamentul ca atare. Cea mai vehiculată variantă e să se facă o medie de puncte/meci pentru fiecare echipă în parte, atât pentru acasă, cât și pentru deplasare iar rezultatul să se înmulțească cu numărul de etape existente, pentru a se alcătui astfel un clasament final.

Pe 13 mai se va ști soluția

Pe baza acestei variante din League One ar promova Coventry, Rotherham și Oxford, adică exact primele trei de acum, iar din League Two Crewe Alexandria, Swindon Town, Plymouth și Cheltenham.

O decizie finală va fi luată miercuri, 13 mai, când reprezentanții cluburilor vor susține o videoconferință în care să stabilească exact, în baza voturilor, care metodă de calcul pentru încheierea sezonului va fi cea mai aproape de adevăr, cea a mediei de puncte sau pur și simplu luarea clasamentului cum se prezintă el acum, cum s-a procedat în Olanda și a declanșat marele scandal Utrecht.

ADVERTISEMENT