Fotbal international

Englezii nu au uitat de România în cea mai recentă carte despre naţionala Albionului! Cine este tricolorul care a rănit Anglia. Video

Englezii au publicat recent o carte despre naţionala Angliei, iar România nu a fost omisă. Cine este jucătorul din Generaţia de Aur care a rănit Albionul.
25.11.2022 | 09:55
Englezii nu au uitat de Romania in cea mai recenta carte despre nationala Albionului Cine este tricolorul care a ranit Anglia Video
România are un loc aparte în ultima carte apărută despre istoria naţionalei Angliei
ADVERTISEMENT

Anglia se numără printre favoritele la câştigarea Campionatului Mondial 2022 şi, înaintea turneului final, a publicat o carte despre istoria selecţionatei lui Gareth Southgate. România se numără printre naţionalele care şi-au găsit un loc în cele 256 de pagini.

România, loc aparte în cea mai recentă carte despre istoria naţionalei Angliei. Tricolorul care a prins locul 5 într-un Top 10

Pe 14 noiembrie 2022 s-a lansat cartea “Top 10 of everything England”, o colecţie de topuri despre istoria naţionalei Angliei. Unul dintre capitole este rezervat fotbaliştilor din Premier League care au rănit selecţionata Albionului, iar Dan Petrescu a prins locul 5 în această ierarhie.

ADVERTISEMENT

“Meciul Angliei cu România, de la Campionatul Mondial din Franţa 1998, părea că se îndreaptă spre un egal, când Dan Petrescu, fundaşul lui Chelsea, a lovit în minutul 90. A preluat mingea pe piept, în timp ce îl ţinea departe pe Graeme Le Saux, colegul lui de la Chelsea, şi a şutat printre picioarele lui David Seaman. Echipa lui a luat cele trei puncte la Toulouse”, au scris englezii.

În acest top 10 se mai regăsesc Luis Suarez, Niko Kranjcar, Clint Dempsey, Gianfranco Zola, toţi depăşindu-l pe Dan Petrescu. Actualul antrenor al lui CFR Cluj i-a devansat pe Dietmar Hamann, Harry Kewell, Nicolas Anelka, Eden Hazard şi Per Mertesacker.

ADVERTISEMENT

La meciul de la Campionatul Mondial din 1998, când România a învins Anglia, scor 2-1, şi primul gol al tricolorilor fusese marcat tot de un fotbalist care evolua pe atunci în Premier League. Viorel Moldovan a deschis scorul în partida de la Toulouse şi era legitimat la Conventry City la finalul sezonului 1997-1998.

România a prins locul 10 în topul înfrângerilor suferite de Anglia în preliminariile de Campionat Mondial

În “Top 10 înfrângeri în preliminariile Campionatului Mondial”, meciul România – Anglia 2-1, din calificările pentru CM 1982, a prins locul 10. Partida s-a jucat pe 15 octombrie 1980, în faţa a peste 75.000 de spectatori, pe stadionul “23 August”.

ADVERTISEMENT

“În faţa unui public ostil, la Bucureşti, Anglia s-a văzută condusă cu nouă minute înainte de pauză, după ce Marcel Răducanu l-a învins pe Ray Clemence. “Leii” au revenit prin Tony Woodcock, atacantul lui FC Koln, care a trimis mingea pe sub portarul român, după o oră de joc.

Cu toate acestea, un penalty controversat, acordat după un tackling al lui Kenny Sansom asupra lui Anghel Iordănescu, a fost transformat de acelaşi jucător şi a condamnat Anglia la prima înfrângere dintr-o serie de trei într-o campanie plină cu emoţii, dar care a fost terminată cu succes”, descriu englezii meciul din urmă cu 42 de ani.

ADVERTISEMENT

Jucătorul responsabil pentru eliminarea Angliei în faţa României

La EURO 2000, ultimul turneu final al Generaţiei de Aur, România reuşea s-o învingă pe Anglia, scor 3-2, în ultimul meci din faza grupelor, o partidă care avea miza calificării în sferturile de finală. Tricolorii au obţinut victoria după un penalty transformat, în minutul 89, de Ionel Ganea. Faultul care a dus la acordarea loviturii de la 11 metri a fost al lui Phil Neville la Viorel Moldovan, iar englezii nu au uitat acest lucru.

“Momentul memorabil din cariera lui (n.r. a lui Phil Neville) a venit la EURO 2000, când a devenit responsabil pentru eliminarea Angliei, după faultul nesăbuit care a dus la penalty-ul primit de România”.

ADVERTISEMENT
Tags: