Fotbal international

Englezii nu l-au uitat pe Adrian Mutu și l-au inclus într-un top select: ”Numele lui va fi mereu sinonim cu păcatul”

23.10.2019 | 11:07
Englezii nu lau uitat pe Adrian Mutu si lau inclus intrun top select Numele lui va fi mereu sinonim cu pacatul
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii englezi nu l-au uitat pe atacantul Adrian Mutu și l-au inclus într-un top select alături de alți mari fotbaliști europeni. Fostul internațional român a ajuns la Chelsea Londra în vara lui 2013, dar la începutul anului 2015 a ajuns la Juventus Torino după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină la un antrenament condus de celebrul tehnician Jose Mourinho.

Englezii nu l-au uitat pe Adrian Mutu și l-au inclus într-un top select: ”A făcut un parteneriat uimitor cu Adriano”

Jurnaliștii englezi de la revista Four Four Two au întocmit un top cu jucători care au fost selectați de-alungul timpului la Balonul de Aur și despre care s-a uitat, iar pe listă se află și Adrian Mutu. Internaționalul român a prins lista de 30 de nominalizați în 2003, dar a încheiat pe ultimul loc, cu un punct, la egalitate cu Filippo Inzaghi, Jan Koller, Ronaldinho și Francesco Toldo. În acel an, trofeul a fost câștigat de cehul Pavel Nedved.

ADVERTISEMENT

”Puțini și-ar mai aminti de ce a fost nominalizat Adrian Mutu la Balonul de Aur din 2003. La Parma, în prima jumătate a anului, a făcut un parteneriat uimitor cu Adriano, iar în prima parte a toamnei a avut un start excelent la Chelsea. Depistat pozitiv la un test antidrog și mutările ulterioare la Juventus și Fiorentina, ambele vinovate în scandalul Calciopoli din 2006, au asigurat faptul că numele lui Mutu va fi mereu sinonim cu păcatul”, a notat sursa citată.

Adrian Mutu sărbătorind un gol marcat pentru Chelsea Londra

Mutu, pe listă cu Gattuso, Brolin și Kewell

Adrian Mutu a fost inclus pe locul 10 în această ierarhie din care mai fac parte galezii Neville Southall și Dean Saunders, italianul Gennaro Gattuso, suedezul Tomas Brolin, danezul John Jensen, australianul Harry Kewell, rusul Yuri Zhirkov, bulgarul Trifon Ivanov și grecul Traiano Dellas.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a vorbit în urmă cu o săptămână despre scandalul ”cocaina” din urmă cu 15 ani și crede că tot ce i s-a întâmplat atunci a fost o lecție. De asemenea, Mutu este de părere că Jose Mourinho, antrenorul său din momentul scandalului, nu i-a dorit răul.