Fotbal international

Englezii se pregătesc pentru un scenariu de coşmar în Anglia – Senegal! Ce calcule au făcut înaintea optimilor de la CM 2022

Englezii pregătesc până la cel mai mic detaliu meciul Anglia - Senegal şi chiar iau în calcul şi un secnariu de coşmar în optimile de finală de la CM 2022.
04.12.2022 | 13:35
Englezii se pregatesc pentru un scenariu de cosmar in Anglia  Senegal Ce calcule au facut inaintea optimilor de la CM 2022
Jucătorii Angliei pregătesc, la antrenamente, până în cel mai mic detaliu meciul cu Senegal
ADVERTISEMENT

Anglia s-a calificat fără emoţii în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022, după a câştigat Grupa B. Urmează meciul cu Senegal, programat duminică, de la ora 21:00, iar staff-ul lui Gareth Southgate pregăteşte partida până în cel mai mic detaliu. Englezii iau în calcul şi varianta ca duelul să ajungă la loviturile de departajare.

Englezii şi-au facit calculele şi în varianta ca Anglia – Senegal să ajungă la loviturile de departajare

Chiar dacă Anglia porneşte cu prima şansă la calificarea în sferturile de finală, în faţa Senegalului, englezii nu lasă nimic la voia întâmplării. Jucătorii lui Gareth Southgate au avut sesiuni speciale de antrenament, unde au pregătit asiduu executarea penalty-urilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, la şedinţele de pregătire ale naţionalei Angliei, jucătorii au executat lovituri de la 11 metri la nişte porţi speciale. Acestea au o plasă fără spaţii în zona centrală, iar singurele locuri libere sunt jos lângă stâlpii porţilor şi la vinclu. Mai mult decât atât, vedetele lui Gareth Southgate se pregătesc fără portar la aceste sesiuni speciale.

Înaintea partidei cu Senegal, jurnaliştii de la The Sun au întocmit o listă cu jucătorii care, de-a lungul carierei, au cel mai bun procentaj de reuşită la executarea loviturilor de la 11 metri. De departe, Harry Kane este lider la acest capitol, din lotul Angliei la CM 2022, cu un procentaj de 87% (60 de penalty-uri transformate din 69 de încercări).

ADVERTISEMENT

Callum Wilson are, de asemenea, un procentaj bun, 85% (17 penalty-uri transformate din 20 de încercări). Procentaje de peste 80% mai au Harry Maguire (83,3% – 5 penalty-uri transformate din 6 încercări), Marcus Rashford (82,3% – 14 penalty-uri transformate din 17 încercări) şi Eric Dier (80% – 4 penalty-uri transformate din 5 încercări).

  • 7 jucători din lotul Angliei au procentaj de 100%, dar aceştia au transformat un singur penalty în carieră
ADVERTISEMENT

Anglia, episoade dramatice la loviturile de departajare. Ultima ratare a venit în finala EURO 2020

Anglia nu are amintiri deloc plăcute din meciurile care au fost decise la loviturile de departajare. Din 1990 şi până în prezent, englezii s-au impus de două ori din nouă încercări, la turneele finale, prin această metodă. În semifinalele Mondialului din 1990, “leii” au fost eliminaţi de Germania de Vest, după ce Stuart Pearce şi Chris Waddle au ratat de la punctul cu var.

Şase ani mai târziu, la EURO 1996, Anglia a obţinut primul succes la loviturile de departajare şi a eliminat-o, în sferturi, pe Spania. Apoi, în semifinale, englezii au cedat din nou în faţa Germaniei, iar Gareth Southgate, actualul selecţioner al Albionului, a fost singurul care a ratat.

ADVERTISEMENT

La Campionatul Mondial 1998, Anglia s-a oprit în optimile de finală, după ce Argentina a câştigat loteria penalty-urilor. Au ratat atunci Paul Ince şi David Batty. O nouă dramă a venit la EURO 2004, când englezii au fost opriţi de Portugalia, cu David Beckham şi Darius Vassell pe lista neagră.

Scenariul s-a repetat la indigo în sferturile de finală ale Campionatului Mondial 2006. Tot în faţa Portugaliei, Anglia s-a împiedicat la loviturile de departajare, cu trei nume mari pe lista celor care au ratat: Frank Lampard, Steven Gerrard şi Jamie Carragher.

Un nou episod negru s-a scris în sferturile de finală de la EURO 2012, unde Italia a eliminat Anglia, după ce Ashley Young şi Ashley Cole au ratat. Cu Gareth Southgate pe bancă din 2016, englezii păreau că au învins coşmarul penalty-urilor, după ce au eliminat Columbia la loviturile de departajare, la CM 2018. Drama a revenit în finala EURO 2020, pe Wembley, când Anglia a ratat trofeul în faţa Italiei, cu Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka pe lista celor care au ratat de la 11 metri.


ADVERTISEMENT
Tags: