Fotbal international

Englezii se tem că introducerea tehnologiei VAR în Premier League va distruge derby-ul Liverpool – Manchester United

16.11.2018 | 09:06
Englezii se tem ca introducerea tehnologiei VAR in Premier League va distruge derbyul Liverpool  Manchester United
ADVERTISEMENT

Toate cele 2o de echipe din Premier League au votat pentru introducerea tehnologiei VAR din sezonul următor, însă acum, ca și în cazul Brexit-ului, englezii s-au sucit și se tem că derby-ul dintre Liverpool și Manchester United va fi distrus din această cauză. Motivul? Stadioanele celor 2 echipe nu sunt dotate cu ecrane suficient de mari pentru a lămuri suporterii care asistă la meci.

Votul cluburilor din prima ligă engleză a venit după mai multe greșeli uriașe de arbitraj. Acum, englezii au dat de altă problemă. Old Trafford și Anfield nu sund dotate cu ecrane suficient de mari pentru ca toți spectatorii să poată vedea reluările în urma deciziilor VAR, iar oficialii trebuie să găsească o soluție pentru a mulțumi pe toată lumea. La ultimul meci jucat de Liverpool în Cupa Angliei cu West Bromwich Albion, fanii au fost năuciți de unele decizii, după ce nu au putut vedea reluările. Problema este cu atât mai mare cu cât nici pe Anfield, nici pe Old Trafford nu este loc pentru amplasarea unor ecrane fără a obstrucționa vizibilitatea fanilor din anumite sectoare de stadion.

ADVERTISEMENT

VAR va fi introdus în Premier League sezonul viitor

“Nu vrem să îi forțăm pe cei de la Liverpool și de la Manchester United să își instaleze ecrane, dar va trebui să discutăm despre cum vor putea urmări fanii fazele”, a declarat un oficial din Premier League. Decizia vine la 6 luni de la votul dat de cele 20 de cluburi din prima ligă a Angliei. Englezii vor să găsească o modalitate prin care suporterii care asistă la meci măcar să poată fi informați în legătură cu deciziile VAR.

Chiar dacă au dat peste această problemă, britanicii sunt tot mai convinși că introducerea VAR este cea mai bună decizie, mai ales după unele greșeli de arbitraj comise în actuala stagiune din Premier League.

ADVERTISEMENT