Fotbal international

Englezii vor neapărat să joace cu spectatori. Experimentele pregătite pentru aprilie și mai

15.02.2021 | 20:21
Englezii vor neaparat sa joace cu spectatori Experimentele pregatite pentru aprilie si mai
Cupa Angliei. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a ținut departe de stadioane fanii fotbalului, însă în aprilie acest lucru s-ar putea schimba în Anglia. Federația din Albion plănuiește să permită accesul unui număr limitat de spectatori la două meciuri.

Este vorba despre finala Cupei Ligii a Angliei, dintre Manchester City și Tottenham, precum și despre finala Cupei Angliei, care va avea loc la jumătatea lunii mai.

ADVERTISEMENT

Totul vine în contextul pregătirii pentru Euro 2020, competiție la care UEFA vrea neapărat să permită accesul pe stadioane unui număr limitat de spectatori.

Englezii vor neapărat să joace cu spectatori. 30.000 de oameni pe Wembley?

Ambele finale ale cupelor din Anglia, respectiv Cupa Angliei și Cupa Ligii, s-ar putea juca cu spectatori în tribune! Duelurile vor avea loc pe arena Wembley, din Londra, iar Federația din Albion plănuiește să permită accesul a câte 30.000 de oameni!

ADVERTISEMENT

Cele două partide sunt considerate de oficialii FA a fi oportunități excelente pentru a testa modul în care oamenii pot respecta regulile de distanțare socială, înaintea meciurilor pe care Anglia ar trebui să le găzduiască la EURO 2020.

Lucrurile se mișcă tot mai bine în Marea Britanie, în ciuda apariției noii tulpine a coronavirusului. Procesul de vaccinare avansează cu o viteză impresionantă, iar incidența cazurilor a scăzut.

ADVERTISEMENT

Acest detaliu i-a determinat pe liderii forului fotbalistic care organizează Cupa Angliei și Cupa Ligii să ia în calcul revenirea fanilor pe stadioane începând cu finala Cupei Ligii din data de 25 aprilie, care se va juca între Manchester City și Tottenham.

Anunțul a fost făcut de The Times, care informează și că planul FA face parte din viziunea pentru Euro 2020, când pe Wembley ar trebui să fie ocupate 30-35% dintre locuri, adică ar putea asista la meciuri în jur de 30.000 de oameni!

ADVERTISEMENT

Același lucru va fi încercat și la finalele din 25 aprilie și 15 mai. Nu se știe încă ce echipe vor juca în finala Cupei Angliei, competiția aflându-se doar în faza sferturilor de finală. Nume precum Everton, Manchester City, Leicester, Manchester United sau Chelsea se află, încă, în cursă.

ADVERTISEMENT
Tags: