Sport

Englezul Andy Robinson, noul selecționer al naționalei de rugby a României! A câștigat titlul mondial în 2003

23.09.2019 | 13:26
Englezul Andy Robinson noul selectioner al nationalei de rugby a Romaniei A castigat titlul mondial in 2003

Englezul Andy Robinson, campion mondial în 2003, este noul selecționer al naționalei de rugby a României începând din această lună. Fostul internațional în vârstă de 55 de ani a făcut parte din staful tehnic al Angliei la singura Cupă Mondială câștigată de o reprezentată a Europei. Atunci, britanicii au învins Australia chiar la Sydney, cu scorul de 20-17 după prelungiri.

Englezul Andy Robinson, noul selecționerul al naționalei de rugby a României

Anunțul că englezul Andy Robinson este noul selecționer al naționalei de rugby a României a fost făcut pe site-ul oficial al FRR. El va beneficia de expertiza tehnică a lui Marius Tincu, cel care a asigurat interimatul echipei naţionale a României în acest an, şi care va prelua funcţia de manager de performanţă/antrenor federal în cadrul federației.

”Este o onoare să fiu numit antrenorul principal al României. Rugbyul românesc are o tradiţie imensă şi sper să pot confirma aspectele cheie ale valorilor rugbystice româneşti. Sunt foarte mulţi oameni minunaţi implicaţi în rugbyul din România, începând cu preşedintele Alin Petrache până la cei de la firul ierbii, care sunt cu toţii pasionaţi şi concentraţi pe succes. Scopul meu este să îi unesc pe toţi aceştia şi să dezvolt jocul astfel încât România să evolueze la cel mai înalt nivel”, a declarat Andy Robinson.

Andy Robinson semnează contractul cu Federația Română de Rugby

Andy Robinson a stabilit obiectivul principal

”Obiectivul principal este calificarea echipei la Cupă Mondială din 2023, care va avea loc în Franţa. După întâlnirile pe care le-am avut cu Alin Petrache şi reprezentanţii Departamentului de Înaltă Performanţă al FRR, şi după ce am vizionat câteva din meciurile de anul trecut ale echipei, cred că acesta este un obiectiv realizabil. Am călătorit în România de câteva ori, prima dată în 2000, cu Brian Ashton, pentru a susţine câteva sesiuni de antrenament cu grupe de juniori, a două oară am fost în 2006 cu echipă de tineret a celor de la Bath, apoi în 2009, că antrenor principal al Scoţiei, când am reuşit să câştigăm cu Scoţia A, Nations Cup, ce a avut loc la Bucureşti”, a mai afirmat noul selecționer al României.

”Jocul de rugby în viziunea mea este un joc simplu, frumos, în care jucătorii pot face performanţă dacă stăpânesc procedeele de bază. Cred că dacă munceşti mult, sub presiune şi stăpâneşti aceste procedee, poţi să evoluezi la cel mai înalt nivel. Jucătorii trebuie să înţeleagă exact rolul lor în echipă şi ceea ce au de făcut. Nu în ultimul rând, rugbyul înseamnă construirea unei apărări care să nu poate fi depăşită, iar în atac să cauţi şi să găseşti spaţiul. Dacă vom reuşi să ducem balonul în mâinile celor mai rapizi jucători, care găsesc spaţiul în joc, atunci vom reuşi să marcăm şi toată lumea iubeşte să vadă eseuri”, a precizat englezul.

După ce a făcut parte din staful tehnic la istoricul succes al Angliei la Cupa Mondială diun 2003, Andy Robinson a preluat funcția de selecționer al naționalei britanice între 2004 și 2006. Tot la nivel de prime reprezentative, el a pregătit și Scoție între 2009 și 2012. În aceste zile, în Japonia, se desfășoară o nouă ediție a Cupei Mondiale. Din păcate este primul turneu final la care reprezentativa României absentează.